Íme Otis, Alaszka legkövérebb medvéje, aki egyre csak hízik – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

Az első medveversenyt 2014-ben tartották, azt is ő nyerte. Az alaszkai Katmai Nemzeti Parkközzétette a Kövér Medve Hetében zajló szavazás eredményét. Az ünnepi héten a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától keddig több mint 793 ezer szavazat érkezett a világ minden tájáról, írta az MTI.

Az online látogatók és a medverajongók webkamerákon figyelhették a mackókat, megnézhették az előtte-utána fotókat, mielőtt leadták volna voksukat.

A medvék soványan indulnak a nyárnak, őszig van idejük, hogy a téli álomhoz zsírtartalékokat képezzenek. A Katmai mackói több mint 450 kilogrammosra is megnőhetnek a nyári habzsolás alatt, a téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszthetik.

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni. A maga 25 évével Otis a vidék egyik legidősebb barnamedvéje. Eleinte nagyon sovány volt, de kitűnő lazacfogó képességei révén gyorsan meghízott, többször is győzött a szavazáson – mondták a vadőrök a dpa-nak.

Az első medveversenyt 2014-ben tartották, azt is ő nyerte. Akkoriban a szavazás egyetlen napig tartott, azóta hétnapossá bővítették. A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barnamedvék.

Évente megrendezett eseményük, a Kövér Medve Hete vidáman és ötletesen ismerteti meg az emberekkel a távolból a sarkvidéki területen élő több mint kétezer barnamedve élőhelyét és az őket körülvevő ökoszisztémát.

Otis egyre csak hízik

Pár napja levideózták, ahogy a halászat leginkább energiatakarékos módját választva lazacot töm magába.

Otis úgy gyűjti a kalóriákat, hogye semennyit sem éget el a hosszú téli hónapokra eltartalékolt zsírból. Eddigi élete során becslések szerint úgy 25 ezer lazacot ehetett meg – írja az Mashable.

magyarallatvedelem.hu, fotó: címlapfotó getty images, fotó: N. Boak / C. Spencer / NPS