Magyar Állatvédelem
Image default

Ilyen körülmények között szaporított egy ógyallai nő

A Nyitrai Környezetvédelmi Rendőrkapitányság nyomozói, folytatólagosan elkövetett állatgondozás elhanyagolása és folytatólagosan elkövetett csalás miatt emelt vádat egy 44 éves ógyallai nő ellen – számolt be a szlovákiai rendőrség.

A nyomozás során megállapították, hogy 2020 szeptembere és 2021 márciusa között egy weboldalon keresztül legalább hét db 7-8 hetes, “máltai, máltai pinscher és yorkshire terrier” fajtájú kiskutyát akart eladni több személynek 340 és 380 euró (140.000-160.000 Ft) közötti összegért.

A kölykök fertőző betegségekben szenvedtek. A kiskutyák közül három elpusztult rossz egészségi állapotuk miatt, a másik hármat pedig az állatorvosnak kellett elaltatnia. Sajnos csak egy kiskutyát tudtak megmenti, ez is az állatorvos időben történő beavatkozásának volt csak köszönhető.


A nyomozás során azt is megállapították, hogy az ógyallai nő 2021 decemberéig nem biztosította a megfelelő ellátást kilenc “máltai és yorkshire terrier” fajtájú kutyának és nyolc ugyanezen fajtájú kölyökkutyának, megsértve ezzel az állategészségügyi törvényt, valamint a társállatok védelmére vonatkozó egyéb jogszabályokat.


A legfeljebb 5-6 hetes kölykök közül kettő alultáplált volt, és később mindketten elpusztultak. Mind a kilenc felnőtt kutya hosszú távú és valószínűleg maradandó viselkedésbeli károsodást szenvedett, ami sérti az állat-egészségügyi törvényt, mivel a kutyák nem szocializálódtak, és kezelésükkor a félelem és agresszió jeleit mutatták.

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Kiderült, miért kattannak be a cicák a macskamentától

Eszti_mav

Madárszenzáció: visszatért a bagi fekete gólya a Pilisi Parkerdőbe

Marci

Magyarországi szaporítókat fogtak el Nürnbergben – Képekkel

magyarallatvedo