Magyar Állatvédelem
Image default

Ilyen fagyit adhatsz a kutyádnak, mi is kipróbáltuk

Olvasási idő:1 perc

 

Ezekben a napokban az átlaghőmérséklet az egekben van, nemcsak nekünk embereknek, de háziállatainknak sem könnyű elviselni ezt a kánikulát. Mutatunk néhány gyors egyszerű receptet, mellyel megkönnyíthetjük kisbarátaink mindennapjait ebben a rekkenő kánikulában.

A házi kutyafagylaltok nagyjából 5-10 perc alatt készen vannak, és biztosan osztatlan sikerrel fogadják majd. Sőt, az egészségükért is teszünk, hiszen cukormentes nyalánkságról van szó, amely nem terheli meg a legjobb barátunk szervezetét és vitaminforrás is van a fagyikban.

 

Csak három egyszerű hozzávalóra van szükségünk: egy kis cukormentes mogyoróvajra, banánra és vízre. A mogyoróvajból egyébként kapható kutyáknak szánt verzió is, de már a cukormentes verzióval is tökéletesen működik.

A mogyoróvajban található H-vitamin sokat segít abban,
hogy kutyánk szőrzete fényes, bőre pedig egészséges legyen.

A három hozzávalót 1/3 – 1/3 – 1/3 arányban keverjük össze. Ha a folyamatot kicsit felgyorsítanánk, akár össze is turmixolhatjuk, így még lágyabb lesz. Ezután adagoljuk fagylalt formákba, majd mehet is a fagyasztóba, és kész is!

Íme egy másik recept:

10 db eper apróra vágva – ez lehet mirelit is
1 db közepes, érett banán
1 csésze (280 g) natúr joghurt (alacsony zsírtartalmú)

Az epret, a banánt krumplinyomóval vagy turmixgéppel pépesítjük, így nagyon kicsi gyümölcsdarabok lesznek, hogy kutyánk könnyen lenyelhesse. Hozzáadjuk a natúr joghurtot, egy kicsit pépesítjük még és kész is. A keveréket vagy kis tálkába vagy fagyiformába öntjük, és legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakán át a fagyasztóban tároljuk. A jégkocka tálcák alkalmasak kis adagok elkészítésére is.
Az így készült fagyit maximum nyolc hétig tarthatjuk a fagyasztóban.

  • Pro tipp: Ha azt szeretnéd, hogy a fagylalt kanalazható legyen, használj görög joghurtot.

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Miskolci állatvédők mentették meg a kutyát, aki lábainál összekötözve szenvedett egy erdőben

Marci

Visszatértek a búbosbankák a kardoskúti pusztákra

magyarallatvedo

Több mint öt év börtönt kapott a “brightoni macskagyilkos”

magyarallatvedo