Magyar Állatvédelem
Image default

Ikergidák születtek Debrecenben, immár hatfős a kecskeovi

Újabb, már-már rendkívüli örömhírrel szolgálhat a debreceni állatkert a kecskecsapatuk háza tájáról, február 19-én ugyanis újabb anyakecskéjük adott életet egy egészséges ikerpárnak.

A két kis virgonc jerkével együtt immár összesen hat utód cseperedik sok közös játék mellett a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol születésük óta bárki megtekintheti őket. A házikecskéknél hagyományosan a télvégi-koratavaszi időszakban várható a bébibumm, egyszerre hat gida azonban rég nevelkedett utoljára a Nagyerdő fái alatt.

“Alapításunktól kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak. Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj” – írták az állatkert közleményében.

A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. Rendkívül jól mászik, egyensúlyérzéke is kiváló; ő az egyedüli kérődző, amely képes fára mászni.

(Forrás, Fotó: zoodebrecen)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Tehén mentette meg a kutyát az állatkínzótól – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Váratlan vendég, egy róka kószált Szolnok utcáin

Marci

Egy madár, amely egyedülálló módon a jégre rakja a fészkét

magyarallatvedo