Magyar Állatvédelem
Image default

III. Károly betiltotta a hízott kacsa, illetve libamájat a királyi rezidenciákon

Olvasási idő:1 perc

Köztudott, hogy Károly király régóta ellenzi a kacsa vagy liba májából készült ételeket, a tömés általi kényszeretetés gyakorlata miatt.

A királyi rezidenciákon többé nem szolgálnak fel libamájat – erősítette meg a Buckingham-palota az állatvédőkhöz intézett levelében. A Peta állatvédő szervezetet arról tájékoztatták, hogy a királyi rezidenciákon nem vásárolnak és nem szolgálnak fel libamájat. – írja a BBC.

Károly király több mint egy évtizede, még walesi hercegként leállította a libamáj felhasználását saját birtokain, és közreműködött a királyi rezidenciákon történő szélesebb körű tilalom bevezetésében. Most királyként megerősítette ezt az ellenállást – és a luxusétel lekerült az étlapról.

A Peta (People for the Ethical Treatment of Animals – Emberek az Állatok Etikus Kezeléséért) által kapott levél megerősíti, hogy a libamájtilalom a királyi házban és az összes királyi rezidencián érvényben van, beleértve a Balmoralt, Sandringhamet, a windsori kastélyt, a Hillsborough kastélyt és a Buckingham-palotát.

Elisa Allen, az állatvédő csoport alelnöke üdvözölte ezt, mondván, hogy másoknak is követniük kell a király példáját, és a libamájat nem csak karácsonykor, de örökre száműzni kell az étlapról.

“A fájdalmasan erőltetett módon etetett madarakról készült videófelvételek elégségesek ahhoz, hogy bárkinek elvegye az étvágyát”

mondta a Peta vezetője.

Az Egyesült Királyságban tilos a libatömés, de nem tilos a libamáj eladása vagy behozatala.

A jövő héten Károly király uralkodásának első állami látogatásán azonban biztosan nem szerepel majd a menüben, amikor a Buckingham-palotában állami bankettet ad a dél-afrikai elnök, Cyril Ramaphosa számára.

A Peta csoport emellett azért is kampányol, hogy a király jövő májusi koronázásán hermelin helyett műszőrmét használjanak a palásthoz.

Kapcsolódó

Ugyanazt a lila plüssunikornist lopta ki mindig a kóbor kutya a boltból, most gazdára talált

magyarallatvedo

Negyvenhét macskát mentettek ki egy hőségben parkoló járműből – VIDEÓ

Marci

23 tonnányi tobzoska-pikkely csempészése miatt 17 embert ítélt el a kínai bíróság

magyarallatvedo