Magyar Állatvédelem
Image default

Így néznek ki most az ukrajnai Borodyanka-i állatmenhely szörnyűségeit túlélő kutyák (+18)

Olvasási idő:2 perc

❗️ Figyelem, a tartalom csak erős idegzetűeknek ajánlott! ❗️

Közel 300 kutya halt éhen áprilisban az ukrajnai Borodyanka település önkormányzati fenntartású állatmenhelyén, ahol az állatokért felelős személyzet és a menhely vezetője is elmenekült, magukra hagyva a ketrecbe zárt állatokat, ahol több mint egy hónapig éheztek étel és víz nélkül, esélytelenül a túlélésre.

“A menhely megsérült a háborúban, de az állatok túlélték a bombázásokat.”

– mondta Facebook-bejegyzésében az UAnimals.

A bombázásokat lehet, hogy túlélték, de az emberek felelőtlenségét nem.

Rettenetes halált haltak élelem és víz nélkül, celláikba zárva

Ukrajnában ez az egyetlen menhely, amit elhagyott a vezetés, mindenki csak elfutott és semmit sem tett a megmentésükért! Ez az egyetlen menhely a környéken, amelyik nem kér segítséget a háború alatt! Hogy lehetséges ez?

– tette fel a kérdést az egyik kijevi állatvédő az ukrán állatok mentésére létrehozott csoportban még márciusban.

A menhelyen magára maradt 485 kutyából csak 150 volt még életben, amikor az önkéntesek be tudtak jutni a menhelyre. A látvány ami eléjük tárult, sokkoló volt.

Az állatvédők által a közösségi médiában megosztott felvételeken és képeken súlyosan alultáplált kutyák holttestei voltak egymásra halmozva.

Sonya a szerencsések közé tartozott. Megszökött a kutyák földi poklából

Sonya, a 10 éves kislány a szerencsésebbek közé tartozott, ő túlélte a hosszú bezártságot. Egyike a Borodyanka állatmenhely túlélőinek. Sonya még elég félénk, új helyzetekben is szorong, de ez érthető az átélt traumák után.

Sonya egy nagyon-nagyon aranyos, nagyon érzékeny kutya. Kora ellenére még nem tud sokat, csak hálás, ha foglalkozol vele.

A németországi állatmenhelyen töltött idő után sok jó étellel, orvosi ellátással és ellátással végre készen áll arra, hogy örökre egy szerető családhoz kerülhessen és végre neki is legyen egy biztonságos, meleg otthona.

Dobby lelkében megmaradt a megrázkódtatás

Dobby sosem volt teljesen boldog eddig. Egész életét egy ukrajnai állatmenhelyen töltötte, és a többi kutya a bezárt helyen folyton terrorizálta. A stressz miatt állandó bőrbetegségektől szenvedett. Aztán jött a háború is, és a Borodyanka állatmenhely 5 hétig víz és élelem nélkül maradt ő is. Persze, hogy nyomot hagyott benne az esemény.

Dobby egy nagyon szeretetre méltó, érzékeny és sebezhető kutya. Elég óvatos az emberekkel, fél a hirtelen mozdulatoktól és a hangos zajoktól. De az óvatosság mögött egy szerető lélek van, akinek csak szeretetre van szüksége.

Ezért keresnek Dobbynak egy szerető és gondoskodó családot, ahol úgy fogják szeretni, ahogy van, és ragaszkodást és törődést kap. Jelenleg Németországban (Bajorország), a Hof állatmenhely lakója.

Mik a mai napig retteg a hangos zajoktól

Mik több mint 8 éves és minden állattal barátságos, de félénk és szorongó típus, aki retteg a hangos zajoktól és a hirtelen mozdulatoktól. A háború nyomot hagyott benne… A csodaszép négylábú jelenleg egy lengyel állatmenhelyen várja, hogy örökbe fogadják.

A túlélőket (akik közül sokan a mentés közben haltak meg) nagy nehézségek árán európai állatmenhelyek és rehabilitációs központok fogadták be és keresnek nekik gazdikat. Ha máshova születnek, talán sohasem kellett volna megtapasztalniuk ezeket a szörnyűségeket.

Kiemelt fotó: Network for Animals

Kapcsolódó

Több halfaj is veszélybe kerülhet, mert nem megfelelő számukra a Balaton vize

magyarallatvedo

Minden szombaton kóbor kutyákat fürdet és csinosít a 11 éves kisfiú

Marci

Munkahelyi stresszben szenvedhet az amerikai elnök kutyája

magyarallatvedo