Magyar Állatvédelem
Image default

Így lett október negyedike az állatok világnapja

Egy német írónak köszönhető az, hogy ma minden figyelem az állatokra szegeződik.

Az Állatok Világnapjának ötletét Heinrich Zimmermann német író és a Mensch und Hund (Ember és Kutya) magazin szerkesztője vetette fel, aki elsőként állt az állatvédelem pártjára publicista ként.

Zimmermann 1925-ben Berlinben szervezte meg az első nagyobb volumenű rendezvényt. Kezdetben csak Németországban, Ausztriában, Svájcban és Csehszlovákiában tartották meg az eseményt, Zimmermann azonban évről évre fáradhatatlanul dolgozott az állatok világnapjának népszerűsítésén. Törekvései sikerrel jártak, hiszen végül 1931 májusában az Állatvédelmi Szervezetek Nemzetközi Kongresszusán elfogadták a javaslatát és egyhangúan megszavazták, hogy október 4-e hivatalosan is az állatok világnapja legyen.

Assisi Szent Ferenc

A választás azért esett október 4-re, mivel ez Assisi Ferenc, az állatok védőszentje ezen a napon hunyt el. A legenda szerint Szent Ferenc beszélni tudott az állatokkal, sőt, prédikált is nekik. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az állatvédelemre, az ember és az állat együttélésének, barátságának fontosságára.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Így öleli gazdáját a balatoni hattyú, akit egy nő keltett ki teste melegével

Marci

Akár több száz felfedezetlen emlősfaj rejtőzhet a vadonban

Marci

Brutális állatkínzás: feldarabolva, egy zsákban találtak rá egy kutyára Tiszaújvárosban

Marci