Magyar Állatvédelem
Image default

Így hűsítsd kedvencedet az extrém hőségben

Olvasási idő:1 perc

Csakúgy, mint mi, a kutyák, macskák és más háziállatok is szenvedhetnek a hőségben, sőt, hőgutát is kaphatnak, ezért a hidratálás és az árnyékos hely biztosítása számukra is kulcsfontosságú. Összegyűjtöttünk néhány tanácsot, amit ebben az extrém hőségben érdemes minden gazdinak megfogadnia.

Ne séltáltasd a kutyát a hőségben!

A kánikula megváltoztathatja a napirendünket, beleértve a séták időpontját is. Napközben nem csak a levegő forró, hanem az aszfalt is extrém módon átmelegszik, így a kutyákat érdemes korareggel és este sétáltatni.

Készíts neki hideg finomságokat!

Ahogyan nekünk a jeges kávé és a hideg limonádé biztosítja a felfrissülést, úgy a kis kedvenceinknek is jól esik a hűsítő finomság. Tökéletes lehet például, ha a kutyaeledelt vízzel elkeverve lefagyasztjuk, így kutyafagyit készíthetünk belőle.

Ne most taníts új trükköket neki!

A hőségben az embernek is nehezebben forog az agya, a kutyák is így vannak ezzel. Bár vannak olyan játékok, amik a kánikulában is lefoglalhatják a kutyusokat, új trükköket ne most taníts nekik! Ki szeretne közülünk Sudoku-rejtvényt fejteni negyven fokban?

Tartsd hűvösen kedvenced fekhelyét!

A kertben tartott kutyák házait természetesen árnyékos helyre kell tenni, biztosítani kell a légmozgást is. A benti kutyusok számára a hűtőpárna mellett szintén felfrissülést adhat, ha egy törülközőt beteszünk a fagyasztóba és azt terítjük a fekhelyére.

A napozó kutyát mindenképpen vidd árnyékba!

Bár a kutyák rendkívül okos állatok, mégsem tudják mindig azt, mi a legjobb számukra. Ha azt látjuk, hogy kutyánk a tűző napon fekszik, mindenképpen vigyük árnyékos helyre, nehogy hőgutát kapjon.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kutyameleg: a háziállatokat is hőhullám fenyegeti

magyarallatvedo

Akkora a hőség, hogy ventilátoros ruhával hűtik az állatokat Tokioban

Eszti_mav

Így is lehetne: Háromfajta büntetést kapott a bíróságtól, mert a forró kocsiban hagyta a kutyáját

Eszti_mav