Magyar Állatvédelem
Image default

Így cipeli a picinyeit az oposszum mama + Cuki VIDEÓVAL

Ő maga sem számított rá, hogy a kertben egy kölykeit cipelő oposszumba botlik. Az aranyos szituációt fel is vette videóra, és elküldte a Good Morning America számára.

Ő maga sem számított rá, hogy a kertben egy kölykeit cipelő oposszumba botlik. Az oposszum mama legalább négy szőrös bébit cipelt a hátán. Ez a viselkedés egyébként gyakori ennél az állatnál, nem ez az első alkalom, hogy ilyen jellegű fotókat, videókat látunk.

Az oposszum kinézetéből fakadóan könnyen elrabolja az emberi szívet, iszonyú aranyos kölyökkorában is. A külsejüket tekintve igen változatosan rakta őket össze a természet: legfeljebb a macska nagyságát érik el, de sokszor ennél kisebbek, egérnagyságúak. Farkuk a végén csupasz, kapaszkodó farokká alakult, esetleg rövid és többé-kevésbé szőrös, hátsó lábaik pedig hosszabbak az elülsőknél, kezük ötujjú; sőt, az egyik csoport ujjai úszóhártyákkal vannak összekötve; hátsó lábuk karom nélküli; hüvelykujjuk szembehelyezhető a többivel. Nem lehet nem szeretni a furcsa külsejüket.

Good Mornin America, Wikipédia, fotó: Jeanette DiAnda

Kapcsolódó

Elszökött oposszum ejtette túszul az új-zélandi nőt

Marci