Magyar Állatvédelem
Image default

Húsvétkor bukott le a brutálisan vadászó magyar férfi

Drótból készített hurokcsapdákkal vadászott egy bekerített gyümölcsösben egy 53 éves kisújszállási férfi. A brutális módszerrel legkevesebb 5 vadnyulat fogott be, a Karcagi Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetése miatt nyomozást indított a férfi ellen – írja az agrarszektor.hu.

A Karcagi Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetése miatt indított nyomozást egy vadásztársaság bejelentése alapján – írja a police.hu-ra hivatkozva az Infostart. A megalapozott gyanú szerint ismeretlen tettes 2021. március 24. és 2021. április 2. között egy bekerített gyümölcsös különböző helyszínein, a drótkerítésen, összesen hat darab drótból készített hurokcsapdát helyezett ki, mellyel legkevesebb 5 vadnyulat fogott be.

A bevezetett rendőri intézkedések adatai alapján a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 53 éves kisújszállási férfit, akit elfogtak és előállítottak a Karcagi Rendőrkapitányságra. A jogsértő férfi gyanúsítotti kihallgatása során a cselekmény elkövetését elismerte.

agrarszektor.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, illusztráció: hnp.hu

Kapcsolódó

Vádemelés: sokat szenvedett a lelőtt kutya, mielőtt a vérkeringése teljesen összeomlott

Marci

EXKLUZÍV – Elpusztult elefántok: Állatkínzás miatt tett feljelentést a NÉBIH – dokumentummal

magyarallatvedo

Mesterséges intelligencia óvhatja meg az orvvadászoktól a védett állatokat

magyarallatvedo