Magyar Állatvédelem
Image default

Horrortanyát számoltunk fel Pest megyében – döghúson tartották a kutyákat!

Olvasási idő:3 perc

Szerkesztőségünk és a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata egy bejelentésre érkezett a Pest megyei településre, ahol megdöbbentő állapotok fogadtak minket. A bejelentés és a küldött fotók alapján elpusztult kutyákra és tehenekre kellett volna számítanunk. A valóság azonban ennél durvább volt. Helyszíni riport egy horrortanyáról, részben hepienddel.

Mintegy 80 kilométerre található a fővárostól az a Pest megyei település, ahol áldatlan állapotok között tartottak több, mint 10 kutyát a tulajdonosok. Az állatokat elhullott tehenekkel és borjaikkal etették, többüket rövid láncon tartva, fedél és víz nélkül. Vasárnap délelőtt indult útnak a Szurkolók az állatkínzás ellen és a Magyar Állatvédelem csapata, hogy egy lakossági bejelentés miatt  ellenőrizze az ott tartott állatok állapotát. A bejelentés szerint elhullott tehenek és borjaik, valamint kutyatetem is található az ingatlanon. Rengeteg tehén, borjú, baromfi volt a tanyán, de most nem kizárólag miattuk érkeztünk. Az ingatlan beazonosítása után megbizonyosodtunk, hogy jó helyen vagyunk. A helyszínen két fiatal volt, akik először letagadták a döglött állatokat, majd csapatunk egy tagjával az egyik istállóhoz mentek, ahol egy nemrég elpusztult tehenet találtak, amiből az oda bejáró állatok már részeket téptek ki.Ezután került sor a rendőrség értesítésére, akik meglepő gyorsasággal érkeztek a helyszínre. A helyi körzeti megbízott konstruktívan állt az ügyhöz, majd miután ő is meggyőződött, hogy itt nem csak egy döglött tehénről van szó, értesítette a nyomozókat és a bűnügyi helyszínelőket is. És hogy mi fogadott bennünket a tanya hátsó részén, ahová már az útról nem lehet belátni?

 

A CIKK TOVÁBBI RÉSZÉBEN A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA

ALKALMAS KÉPEK ÉS SZÖVEG TALÁLHATÓ!

MEGTEKINTÉSÜKET CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK AJÁNLJUK!

 

 

Ez a kaukázusi épp egy elédobott borjút eszik. A lánc rátekeredve a tetemre. De nem csak ezt az egy szörnyűséget láttuk, a következő képen ennek az akitának is egy döglött borjú a tápláléka. Sem víz nincs előtte, sem egy olyan hely, ahová behúzódhat. És ez a hely, ki tudja mióta szolgál otthonául… Emlékezzünk vissza a néhány héttel ezelőtti kemény mínuszokra!Az akita farkán és fenekén fekélyes sebhelyek voltak, kezeléséért a tulajdonosok semmit nem tettek. Ezzel még sajnos nincs vége! Ennek a bull típusú kutyának az otthona a traktor alatt van. Tápláléknak ő is egy tetemet kapott… Egy általunk megkérdezett szakértő szerint kizárólag azért sikerült túlélnie fedett kennel nélkül a telet, mert fejlett, jól táplált kutya.Ennek a csontsovány kutyának, normálisnak jóindulattal sem nevezhető menedék jutott. Az a szürke szőrcsomó -a tulajdonosok szerint- egy birkának a levágott szőre. Arra, hogy mit keres a kutya mellett, elfogadható választ nem tudtak adni.  A kutya mellett ugyan volt egy vizesedény, de annak az alja lyukas volt, benne némi földmaradvánnyal.A tanya leghátsó részében újabb döbbenetes dolgokat láthattunk. Döglött tehenek, akikből csak a fejük maradt meg és a bőrük. A belső részeiket feltehetően már a kutyák felfalták. A képen egy husky látható, neki ennek a farakás tetején volt az otthonal, életét egy rövid láncon tengette életét. A tulajdonos szerint azért van láncon, mert széttépi a birkákat. Nyilván a többi kutyát is ezért tartották láncon.14 kutyát számoltunk össze a tanyán, azonban kutyaházat egyet sem. Persze értjük mi, hogy a kutyák bejárnak az istállóba, hogy fedett helyen legyenek, de a gondozatlan istálló megfelelő hely egy kutyának? Szó szerint bokáig süllyedtünk a sz*rban… És mi van azokkal a kutyákkal, akik az egy-másfél méteres láncot tengették életüket? Nekik nem jutott semmi, csak az eléjük dobott borjútetem…

Traktorka és Matuka már biztonságban van.

A történet végére egy kis pozitívum is jutott. Meg kell jegyezzük, hogy mind a helyi körzeti megbízott, mind a kiérkező nyomozó és helyszínelők munkája meglehetősen alapos volt. Semmi nem maradt ki a helyszínelésből, mindent rögzítettek és az eljárás végén tájékoztattak minket, hogy a tanya tulajdonosát előállítják a rendőrségre és állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt azonnal ki is hallgatják.Az, hogy az elhullott borjak és tehenek miként pusztultak el, arról nem sikerült információt szereznünk, azonban annyit megtudtunk, hogy a néhány tanyával arrébb található tejüzemből (!!!) hordták át őket.  A tanyán található 14 kutyából 9-et sikerült megmenteni, ők a karanténjuk után várják örökbefogadóikat.A 14 kutyából 4-ben volt chip, oltva közülük kettő volt, de az ő oltásaik is évekkel ezelőtt, 2016-ban lejártak. Az ottmaradó 5 kutyával kapcsolatban a tulajdonosok jegyzőkönyvbe foglalva tettek ígéretet, hogy megfelelő körülményeket fognak biztosítani a kutyáknak, erre két hetet kaptak. Amennyiben ez nem történik meg, a Szurkolók közölték, hogy visszamennek és az öt kutyát is elhozzák.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Életében először futkározik felszabadultan Angus, aki korábbi bántalmazások miatt megvakult

Marci

Úgy megrúgta kistestű kutyáját, hogy elpusztult

magyarallatvedo

Negyvenegy állatkínzó ül rács mögött

magyarallatvedo