Magyar Állatvédelem
Image default

Horror! Brutálisan megverte a kutyáját, 16 hét felfüggesztettet kapott Angliában

FIGYELMEZTETÉS! A videó megnézését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

A Wigan-ban élő, 23 éves Matthew Hurst a padlóhoz csapkodta Kongó nevű kutyája fejét, és brutális módon ütötte meg többször is az állatot. A jószág túlélte az aljas támadást.

A szerencsétlen állatnak azért kellett lakolnia, mert a nappali padlójára piszkított. Hurst amikor észrevette, hogy a négylábú mit csinált, dühbe jött, rátaposott a fejére és többször megrúgta. A kutya magatehetetlenül a földre zuhant. Ezután felemelte és ismét a padlóhoz csapkodta, miközben ordibált vele.

A videót eljuttatták az RSPCA állatvédelmi szervezethez, így kapott nyilvánosságot az ügy.

Hurst-t az eset után letartóztatták és november 17-én 16 hét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, tíz évre eltiltották az állattartástól, valamint 20 rehabilitációs napot kell vállalnia, 120 óra közmunkát kell végeznie, 2558 font perköltséget és 120 font áldozati pótdíjat kell fizetnie.

Az esetet az RSPCA állatvédő szervezet a valaha látott „legszörnyűbbnek” minősítette. A kutyát a szervezet magához vette, azonnal kórházba szállították kivizsgálásra. Szerencsére nem szenvedett komolyabb testi sérülést. A szervezet vezetője úgy, nyilatkozott, gondoskodnak róla, hogy Kongó végre új, szerető családra leljen.

Fotó: MEN Media

(VIA)

Kapcsolódó

Zelenszkij ukrán elnökről neveztek el lengyel tudósok egy ősi tengerililom fajt

Erik

Veszélyben a Nagy-korallzátony

Erik

Medve nyitott ki egy furgont, majd be is szállt körülnézni – VIDEÓVAL

magyarallatvedo