Magyar Állatvédelem
Image default

Horror a tóban: Harcsa akart megenni egy kiskutyát, mindketten elpusztultak

Olvasási idő:1 perc

Durva esetről számolt be Rikárd Pfeifer közösségi oldalán. Hétvégén riasztották a Duna halőreinek vezetőjét, egy kétségbe esett kiskunlacházi hölgy kérte a segítséget egy rejtély megoldásában. A bejelentő a stége alatt egy hatalmas, elpusztult állatot talált („olyan, mint egy dinoszaurusz fej”), melynek szájából egy másik, felismerhetetlen állat csontváza lógott ki. Rikárd haladéktalanul a helyszínre sietett, ahol már várták és odavezették a lelethez.

Mint kiderült, egy elpusztult és már jócskán lebomlott, körülbelül 30-40 kilogrammos harcsa tetemét találták meg, melynek szájából egy közepesnél kicsit kisebb kutya lógott ki.

Miért nem tudta lenyelni rendesen?

A vezető szerint a kopoltyú fedő alól kilógó kb. 25 cm-es lábszárcsont arra utal, hogy az elragadott kutya a lenyelése közben kétségbeesetten kapálózott a harcsa szájában is. Így fordulhatott elő, hogy az egyik hátsó lába kicsúszott a harcsa kopoltyúján és kitámasztotta, megütköztette testét a lenyelés elől. A hal nem tudta kiköpni sem, mert a kutya bundájának szőre megakadhatott a sűrű gerebenfogak közt. Így se ki, se be! Ez az állapot értelemszerűen mindkét állat halálához vezetett.

A tetem vizsgálata során a harcsában találtok chippet, mely az áldozatul esett kutyáé volt. Gaiusnak hívták, keverék volt, 2010-ben fogadták be egy menhelyről.

Beszéltem a kutya gazdájával! Iszonyatosan fájdalmas volt átadni ezt a hírt. Tavaly tűnt el kiskunlacházi Duna-parti otthonából. Csavargásnak indult, de nem ért már haza. A gazda, aki azóta is kereste, várta haza, most legalább megnyugvással zárhatja le kapcsolatukat…

zárta sorait Pfeifer Rikárd, a Ráckevei Duna halőreinek vezetője.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Saját étlapjuk van a kutyáknak egy skóciai étteremben

magyarallatvedo

Szagot fogott Gucci kutya – videón a milliós NAV-fogás

Viki

A kihalás szélére került ez az ősi magyar kutyafajta – VIDEÓKKAL

magyarallatvedo