Magyar Állatvédelem
Image default

Hogyan mentsük meg a macskánktól a karácsonyfát?

Olvasási idő:1 perc

Ha van macskád, valószínűleg láttad már, hogy miket művel a karácsonyfa körül. Ezeket az élelmes jószágokat nem lehet megszelídíteni, és a fenyőkben van valami, ami arra ösztönzi őket, hogy kis mancsaikkal addig kapaszkodjanak az ágakba, amíg meg nem ragadnak ott, és maguk is óriási díszekké váljanak.

Susan Calman skót komikusnő tweetelt néhány fotót a macskáiról, amint éppen a karácsonyfáján lógnak.

Azt írja: “Most már fényekkel díszítem a kertet, hogy a kis rombolók ne tegyék tönkre a díszeket vagy ne okozzanak maguknak sérülést. Az említett fa pedig a szekrényben marad. Inkább a macskákat választom. Az én gyönyörű ünnepi idiótáim.”

A PETA néhány további tippet is ad a karácsonyfa megőrzéséhez, ha macska van a házban.

Vásároljon műfenyőt: Bár a cica nem szereti a valódi vagy a műfenyőt, az élő fán lévő fenyőtűk valóban árthatnak a macskának, ha az idegen tárgyakat rágcsál. Ha valódi fát vásárol, takarja le a vizes tálat egy faszoknyával, és próbálja meg elrejteni, hogy macskája ne essen kísértésbe, hogy belekortyoljon.

A kisebb fa jobb: Ha cicája úgy szeret a fára ugrálni, mintha az tornász lenne, egy kisebb fa minimálisra csökkenti a sérüléseket, ha esetleg ledöntené.

A díszítés előtt hagyja, hogy a cicák hozzászokjanak a fához: Hagyja, hogy macskái néhány napig vizsgálják a fát, mielőtt felhelyezné a díszeket. Így lesz egy kis idejük megszokni a nappaliban elhelyezett új, gyönyörű játékszert.

Húzza ki a világítást, amikor nem használja: Amikor a fények égnek, tartsa szemmel a cicát, nehogy megpróbálja megrágni őket. Amikor elhagyja a szobát/és vagy a házat, húzza ki a lámpákat, hogy biztonságban legyen.

Nincs flitter: A macskák imádják a fodros, fényes dolgokat. A flitterek fulladásveszélyt jelenthetnek, vagy a macskák bélrendszerében megakadhatnak, ha lenyelik őket. Próbáljon meg fából, filcből vagy papírból készült díszeket választani – a macskák nem lesznek annyira hajlamosak ezeket megrágcsálni.

Díszítse a karácsonyfa felső részét: Míg néhány pajkos kis cica egyenesen felmászik a fára, mások megkímélnek minket és a földön maradnak (ahol ugyanolyan nagy kárt tudnak okozni). Minél magasabban helyezzük el a díszeket, annál nehezebb lesz lecsapkodni mindet. Emellett próbáljuk meg minél kijjebb elhelyezni a díszeket, mivel az ágak legvégén lévő díszek könnyebben elérhetők a háziállatok számára.

Magyar Állatvédelem

 

Kapcsolódó

Kukába dobta a kölyökkutyákat és azok anyját is

magyarallatvedo

Varga Károly házi gyermekorvos 7 éve a kutyájával együtt rendel – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Sikeresen megmentették a tűzoltók a hat méter mély kútba esett cicát

Marci