Magyar Állatvédelem
Image default

Hivatalos! Neki van a leghosszabb nyelve a világon a kutyák között

Olvasási idő:1 perc

Bisbee, az angol szetter valószínűleg nem az a kutyus, akitől bárki „kutyapuszit” szeretne.

Az arizonai Tucsonban, az USA-ban élő hároméves kölyök nyelve 9,49 cm, ami hosszabb, mint egy jégkrémpálcika, és ezzel övé a „leghosszabb élő kutyanyelv” cím.

Ehhez a rekordhoz a kutya nyelvét az orra hegyétől mérik. A kutyának a lehető legkényelmesebben ki kell dugnia a nyelvét a szájából, amikor is a szakképzett állatorvos a nyelv hegyétől egészen addig a pontig méri, ahol a nyelv először látszik ki a szájából.

Jay és Ericka Johnson kölyökkutyaként találkozott először Bisbee-vel egy „jótékonysági árverésen”, ahol „elárverezték”, hogy pénzt gyűjtsenek egy jótékonysági szervezet számára.

Amikor megláttuk, beleszerettünk – mondta Jay. Így még aznap este hazajött velünk.”

Nem telt el sok idő, mire Johnsonék észrevették, hogy Bisbee-ben van valami, ami egy kicsit más.

„Egyszerűen nagyon aránytalannak tűnt és furcsán nézett ki, amikor lihegett.” – Ericka Johnson.

Bár Bisbee nyelve elég nagy, ez nem nagyon tűnik fel, amíg ki nem nyitja a száját. „Elküldtem egy képet a húgomnak és az apukámnak, amint liheg, és azt hiszem, egyikük megemlítette, hogy ez világrekord lehet” – mondta Ericka. Így hát Ericka megmérte négylábú barátja nyelvét, hogy kiderítse, milyen hosszú is valójában.

Nemcsak a húszéveseké a világ – 30 éves lett a világ legidősebb kutyája – videóval

Bisbee nyelvét egy korábban tervezett beavatkozás során mérték meg, ahol elaltatták. „Megpróbáltam megmérni, miközben zihált, és nem kaptam igazán pontos mérést, de valójában el kellett altatni néhány csípőröntgenfelvételhez” – mondta Ericka. „Szóval, amikor elaludt, akkor mértem meg.”

„Imád követni téged, szereti tudni, hogy mit csinálsz, és imád bújni.” – árulta el Jay Johnson.

Amikor éppen nem szeretett gazdái nyomában van, Bisbee a futárok ijesztgetésével tölti az idejét.

„Szereti megugatni a UPS és az Amazon futárait, ezért próbáljuk rávenni, hogy kevesebbet ugasson a szállítókra” – mondta Jay.

Johnsonék mindketten büszkék szeretett Bisbee-jük rekorddöntő teljesítményére, és úgy érzik, hogy ez egy vicces cím, amit ő visel.

Mielőtt Bisbee megszerezte volna a rekordot, egy Mochi nevű bernáthegyi az USA-beli Sioux Fallsból (Dél-Dakota, Dél-Dakota, USA) birtokolta a leghosszabb élő kutyanyelv címét, amelynek nyelve 18,58 cm hosszú volt.

guinnessworldrecords.com – Magyar Állatvédelem

Háromnapos születésnapi bulit rendeztek a világ legidősebb teknősének

Guinness-rekorder lett David Attenborough