Hihetetlen, de igaz: ő Quoi, a csokoládébarna színű husky

Olvasási idő:1 perc

A Quoi nevű kutyának nemcsak a neve különleges: bár hivatalosan is bizonyítható, hogy szibériai husky a fajtája, mégis az ilyen kutyákra jellemző fehér-fekete bunda helyett ő gyönyörű, barna színben pompázik. Igaz, a hasán van egy kis világosabb folt, de ezen és a szinte már világítóan kék szemén kívül semmi nem utal arra, hogy szülei huskyk voltak.

Nicole Spahn, a Ladája sem igazán tudja, miért lett barna színű a kutyus, elképzelhető, hogy valamilyen genetikai mutációt örökölt, ami aztán nála jött elő. Ennek ellenére 100%-os szibériai huskyként van bejegyezve, de gyakran még így sem hiszik el, hogy nem egy más fajtájú kutyus. Quoi egyébként rendkívül játékos és kedves kutya, szépsége pedig mindenkinek azonnal feltűnik – és a kamera is imádja őt.

A tervek szerint idővel szánhúzó kutya válhat belőle. A megszokott fehér-szürke és fehér-barna társai közül valószínűleg ki fog tűnni, de egyelőre még tanulja hogyan is kell csinálnia. Az eddigi életét inkább a gazdájával közös utazás tette ki, együtt bejárták már fél Amerikát. Egy ilyen vidám útitárssal csodálatos lehet felfedezni a világot.

A fiatal nő azt mondja, hogy szokatlan színe miatt Quoi mindig reflektorfényben van: „A barna husky rendkívül ritka, ezért nem csoda, hogy felhívja magára a figyelmet. Bárhová megyünk, az emberek megállnak és meg akarják simogatni. Gyakran kérdezik tőlem, hogy milyen fajta, és amikor elmondom, hogy szibériai husky, nem akarnak hinni nekem, de a papírjai bizonyítják, hogy így van.”

(Forrás: femina.hu, Fotók: Instagram/Huskyquoi)