Magyar Állatvédelem
Image default

Hazatért kiküldetéséből a budapesti oroszlán

A budapesti Állatkert közkedvelt oroszlánhímje, Basil nagyon élvezi az őszi napsütést. Bő egy hónapja tért vissza tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után, és azóta újra összeszoktatták Shakirával, az oroszlánhölggyel is.

Sok látogató kedvence Basil, a tekintélyes külsejű hímoroszlán, akiről közismert, hogy az indiai oroszlánok nemzetközi tenyészprogramjának keretében 10 hónapon át cseh barátainknál, a Prágai Állatkertben vendégeskedett. Hazatérése után persze egyből megismerte a gondozókat, és otthonosan mozgott budapesti otthonában. Ez nem is meglepő, hiszen a „kiküldetésben töltött idő” nem vethető össze azzal a tizenegy évvel, amelyet már előzőleg Állatkertünkben eltöltött, és amelynek során összesen hét itt született kölyöknek volt az apja.

A budapesti nőstény oroszlánnal, Shakirával azonban ennek ellenére is csak szépen, fokozatosan engedtüé össze újra, de mostanra már ez a folyamat is sikeresen lezárult, így a két állat most már újra együtt van. Sőt mi több – árulta el az állatkert hogy oroszlánjaik hamarosan egy újabb lakótársat kapnak.

Budapest Zoo – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Véget érhet a nagy kutyabiznisz Magyarországon: tavasztól így már nem lehet állatot vásárolni

magyarallatvedo

Visszajáró vendég: megérkezett a fekete sas az Ugrai-rétre

Viki

A rendőrség nyomoz: kétmillió forintért hirdette a neten a kitömött barnamedvét – Képekkel

magyarallatvedo