Magyar Állatvédelem
Image default

Hattyú sétált az M0-s belső sávjában, rendőrök segítségével mentették meg

Olvasási idő:1 perc

A mentés idejére mindhárom sávot lezárták. Szerencsére nem történt baleset és a madárnak sem esett baja, hamarosan visszatérhet a természetbe.

Múlt szerdán kora délután érkezett bejelentés a rendőrséghez arról, hogy egy hattyút láttak az M0-s autóút belső sávjában Dunaharaszti térségében.

A hír hamar eljutott a szerencsés egybeesésként éppen Dunaharasztin működő Tollas Barát Madármentés vezetőjéhez, Kovács Klárához is, akinek tevékenységét korábban részletesen is bemutattuk.

„Felhívtak hárman is, hogy szóljanak a hattyúról, de különböző helyeket adtak meg, két egymás utáni lehajtót. Elindultam úgy, ahogy voltam, közben pedig felhívtam a magyar közutat. Mikor bemutatkoztam, az ügyeletes csak annyit mondott, hogy „jaj, már vártuk, hogy hívjon, mert nem találtuk a számát”

– meséli Klári. Elmondása szerint ezután küldték ki a helyszínre a rendőröket és a közútkezelő egy kocsiját, a belső sávot pedig lezárták. Amikor ő is odaért, látta, hogy a másik két sávot is le kell zárni, mert csak így lehet biztonságosan megfogni a madarat.

Ez meg is történt, lezárták az összes sávot, a hattyú viszont elég elénk volt, úgyhogy elsőre kitért előle, csak második próbálkozásra tudta rádobni a hálót.

„A kocsi persze tele volt 300 kiló takarmánnyal zsákokban, úgyhogy a közutas srác pakolta át őket az ülésre, hogy betegyük a csomagtartóba a madarat. Maradt bent pár szem kukorica az alján. Na a madár azzal a lendülettel feleszegette, el se akartuk hinni a rendőrökkel…” – teszi hozzá nevetve.

A hattyú szerencsére jól van, nincs látható sérülése, se törése sincs, megfigyelésre viszont még néhány napig maguknál tartják az esetleges belső sérülések miatt. Másrészt a fagy miatt jégre sem lenne jó ötlet szabadon engedni, mert könnyen az lehet a vége, hogy újra ki kell menteni, ezúttal a jégről.

szeretlekmagyarorszag.hu

Kapcsolódó

Valóban kutyagyártó nagyhatalom lettünk? – videó

magyarallatvedo

Kerítésbe szorult őzet mentettek a zuglói rendőrök

magyarallatvedo

Borzalmas állatkínzások sorozata: több elhullott állatot is találtak egy csepeli udvaron a rendőrök – VIDEÓ

Marci