Hat rendőrségi kutya vett részt készségfejlesztő képzésen

Olvasási idő:1 perc

A balassagyarmati Cserhát Mentőkutyás Egyesület (CSMKE) kutyakiképző telephelyén megrendezett képzésen vett részt hat, Nógyrád megyei négylábú kollégánk kutyavezetőkkel, segítőkkel és szakértőkkel, melynek célja elsősorban a készségfejlesztés volt. Fegyelmező gyakorlatok, épületen belüli személyelfogás, kábítószer-keresés és személykeresés volt a program – írja a Magyar Rendőrség a Facebookon.

“Rendszeresen szervezünk közös tréningeket, amik számos előnyt biztosítanak a szintén elengedhetetlen önálló foglalkozásokhoz képest – mondta Berki Ferenc zászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – … Az engedelmességen, alapvető utasítások ismeretén túlmenően a közös képzés mindig valami pluszt is ad az állatoknak és vezetőiknek egyaránt. A kutya számára új kihívás a változó környezet, és ez jó: meg kell tanulnia bánni a számára ismeretlen szagokkal, hangokkal, látvánnyal, tereppel, hiszen intézkedési helyzetben sem szabad, hogy összezavarja bármiféle idegen, külső behatás. … Jól kamatoznak ezek a közös tréningek számunkra is, hiszen azonos szakterületről érkezve informális tapasztalatcsere zajlik, gyakorlás közben ki-ki megoszthatja élményeit, képet kapunk egymás kutyáinak felkészültségéről, ennek tükrében saját állataink kvalitásairól is.”

A gyakorlatok során a blökik nagyon ügyesen muatták be tudásukat, megfelelő határozottsággal és eréllyel fegyelmezték a csibészeket. Minden rájuk bízott feladatot kivétel nélkül, profi módon elvégeztek.

Kiválóan teljesített Laczkó Krisztián törzszászlós és a frissen képzett Taser, ők rövidesen nemzetközi viszonylatban is öregbíthetik a magyar kutyás szolgálati ág hírnevét: bulgáriai határőrizeti kiküldetésre indulnak.

(Fotók: Facebook, Magyar Rendőrség)

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.