Magyar Állatvédelem
Image default

Háromnapos születésnapi bulit rendeztek a világ legidősebb teknősének

Olvasási idő:1 perc

Háromnapos születésnapi bulit szerveztek Jonathannak, a 190 éves teknősnek. A Szent Ilona szigetén élő állat két rekordot is tart: ő a legöregebb élő szárazföldi állat, és a valaha élt legöregebb teknős – írta meg az Index.

Jonathan, a valaha élt legidősebb teknős idén 190 éves, és ezt stílusosan ünnepelte, ugyanis háromnapos partit rendeztek számára az otthonában, az Atlanti-óceán déli részén fekvő Szent Ilona szigetén.

A december 3. és 5. között megrendezett különleges eseményre a helyiek meghívták Jonathant és teknősbarátait a karámjába. A parti további részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra.

Jonathan a szigeten található Plantation House-ban lakik, amely Szent Ilona kormányzójának hivatalos rezidenciája. Joe Hollins állatorvos, aki segít a gondozásában, elmondta: “Szerintem tényleg mesés, nagyszerű állat. És állatorvosként mi lehet nagyobb kiváltság, mint a világ legöregebb ismert élő szárazföldi állatát gondozni? Úgy értem, milyen gyakran fordul elő ilyesmi?”

Az orvos szerint az állat nagyon jól érzi magát. A plantationi karámjában különleges gondozásban részesítik és amióta hetente egyszer vitaminos táppal etetik, a csőre kiélesedett és újra tud füvet vágni és enni.

“Néhány évtizeddel ezelőtt a csőre tompa és gyenge volt. De azóta hízott, és élénkebb is lett” – tette hozzá Hollins.

A BBC azt írta, egy 1882-ben készült fényképen látható, hogy amikor Jonathant a szigetre hozták, már teljesen kifejlett volt, ami a tudósok szerint arra utal, hogy akkoriban körülbelül 50 éves lehetett.

 

 

Az állat jelenleg két Guinness-rekordot is tart: ő a legöregebb élő szárazföldi állat, és a valaha élt legöregebb teknős, pontosabban a legöregebb chelon.

(Forrás: Index, Kép: BBC, DeccanHerald)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Születése óta a lakásában nevelt egy 40 kilós pumát

magyarallatvedo

Özönlenek a bíbicek, érkeznek a pacsirták, dalolnak a széncinegék

magyarallatvedo

Most felmérik, hogy milyen segítségre lenne szüksége az állattartó családoknak

Marci