Magyar Állatvédelem
Image default

Az Ukrajnából mentett háromlábú macska már Birminghamben él

Olvasási idő:2 perc

Amikor Wendy Lloyd, a BBC Breakfast munkatársa Ukrajnába utazott, hogy segítsen a kitelepített embereken, nem számított arra, hogy állatmentéssel is fog foglalkozni.

A 41 éves birminghami nő azonban nem tudott elszakadni egy háromlábú macskától, akinek rettentően kicsik voltak a túlélési esélyei. A túlzsúfolt menhelyen, még nevet sem adtak neki.

Wendy a hegyekben talált rá a rögtönzött menhelyre, ahol egyetlen nő gondoskodott 40-50 állatról. Miközben rakéták repültek a fejük fölött, a rémült Wendy a macskát ölelgette, aki úgy tűnt, az egyetlen volt, aki nem esett pánikba.

Abban a pillanatban Wendy úgy döntött, hogy (Rocket-nek) Rakétának nevezi el, és hazaviszi magával Birminghambe.

Az ukrán-orosz konfliktusban a háború elől menekülő állattartóknak nem volt más választásuk, mint hogy vagy szabadon engedik az állatokat, vagy otthon bezárják őket, és élelemmel látják el őket, hogy minél tovább kitartsanak.

Rakéta egyike volt az utcára kidobott háziállatoknak, ráadásul elvesztette az egyik lábát, amikor egy autó elütötte.

Itt még nem volt neve. a fotó közvetlenül a mentés után készült.

A megrázó események óta orvosi ellátásban részesült, és örök otthonra talált Wendynél Birminghamben. A nő még a helyi kocsmába is gyakran jár vele, ahol a többi törzsvendég imádja.

Rakéta most már otthon érzi magát új gazdája mellett – és a páros még nyaralni is együtt megy. A héten Görögországba jön velem nyaralni – mesélte Wendy a Metro.co.uk-nak.

Kijevet, Csernyihivot, Bukát és Lemberget bejárva Wendy és csapata sok embernek segített. Ezután figyelmük a hátrahagyott állatok felé fordult, akiknek szükségük volt a segítségükre.

Nem volt könnyű feladat gondoskodni ezekről az állatokról, és hazavinni Rakétát. Wendy elmagyarázza: “Mielőtt eljöttem a menhelyről, kértem, hogy elvihessek egy macskát. A nő megmutatta nekem a szépeket. De kiszúrtam egyet, amelyik nem tudott vagy nem akart harcolni az ételért etetéskor.

Napról-napra rosszabbul nézett ki. A nő felemelte, és megmutatta, hogy csak 3 lába van. Azt mondta, nem kaphatom meg. Megkérdeztem, miért. Zavartan nézett: “Senki sem akar 3 lábú macskát…”  Gyorsan rávágtam: Kivéve én!”

A nő a menhelyen még mindig nemet mondott, Ezért Wendy alkut ajánlott neki:

“Veszek neki egy állatorvosi infúziós gépet, és ő megengedi, hogy elvigyem a macskát. A gép 550 dollárba (~230.000 Ft-ba) került, mi pedig elmentünk a macskával együtt.”

Nem Rocket az egyetlen állat, akit Wendy megmentett. Európa-szerte mentett már meg háziállatokat, és adta vissza őket gazdáiknak, többek között Lengyelországba és az Egyesült Királyságba is elutazott.

“Még amikor hazaértem, a telefonom nem hagyta abba a csörgést. Beszéltem a kapcsolattartókkal, és a háziállatokat városról-városra vittem, egyre közelebb kerülve az otthonukhoz. Onnan önkéntesek hálózatát használtuk Európa-szerte, hogy eljuttassuk őket a végleges helyükre, hogy újra együtt lehessenek gazdáikkal.

Az egyik anyuka rendszeresen üzent nekem, hogy a lánya folyamatosan zokog, mert hónapok óta nem látták a kutyájukat. Aggódott, hogy a kislány nem fogja túltenni magát rajta. De az ő problémájukat is megoldottuk. A köszönetnyilvánító üzenetek elsöprőek voltak.

Metro – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Veszély! Eltűnhet a fekete gólya Magyarországról!

magyarallatvedo

Gépfegyverek és homokzsákok árnyékában mentett meg egy kiscicát egy katona – VIDEÓ

Marci

A világ egyik legnagyobb bagolyféléje érkezett Debrecenbe – KÉPEK

Marci