Három megvadult kutya marcangolt halálra egy védtelen lovat, emberre is támadtak – DÖBBENETES KÉPEKKEL

Olvasási idő:1 perc

Megrázó eset történt egy Szigetvárhoz közeli településen. Három kutya marcangolt szét egy lovat, azonban nem sokon múlott, hogy nagyobb tragédia következzen be. Nagy Mónika állatvédő számolt be a részletekről, aki elmondta, hogy nem ez volt az első eset, hogy ezek a kutyák más állatra támadtak.

Átlagos szombati napként indult a reggel. Általában a gyermekek itatják meg a lovakat, de ezen a napon szerencsére elaludtak, így a papájuk ment ki megitatni őket, azonban felfigyelt három megvadult kutyára a portán. A kutyák rátámadtak a férfira, aki végül fel tudott futni egy farakás tetejére. Eközben a kutyák meghallották a lovak neszét, és feléjük vették az irányt.

A gazda próbált zajt csapni, hogy a három kutya ne bántsa a lovat. Ekkor a három kutya megindult újra a férfi felé, aki szerencsére be tudott ugrani az udvaron álló autójába. A három állat újra a lovak felé futott, és elkapták az egyik lovat. Hosszú időn keresztül marcangolták szegény magatehetetlen állatot, szörnyű sebeket ejtve rajta. A 20 éves lovat 25 éves társa próbálta védeni, rúgta őket, de a három kutya nem tágított, őt is sarokba szorították. A 20 éves lovat végül el kellett altatni, így nem élte túl a tragédiát.

Nagy Mónika hozzátette, hogy tapasztalatai alapján hasonló esetekben sem a jegyző, sem a rendőrség nem intézkedik kellőképpen. Minden egyes alkalommal azzal érvelnek, hogy ez nem tartozik az ő hatáskörükbe. Mónikáék már több alkalommal hoztak el kutyákat a településről, azonban a hatóságok segítsége nélkül nehéz radikális változást hozni. Korábban már egy állatorvos is próbált intézkedni, azonban a kutyák rá is rátámadtak. A három kutyát jelenleg karanténba zárták.

 

magyarallatvedelem.hu