Magyar Állatvédelem
Image default

Három kutyát és egy nyulat menekítettek ki a tűzoltók egy lakástűzből

Kisebb tűz ütött ki egy pécsi panellakás konyhájában a napokban. A tűzoltók szerencsére időben kiérkeztek, és sikerült kimenekíteniük a lakásban tartózkodó három kutyát és egy nyulat. A lánglovagok meglátása szerint a tüzet az egyik négylábú okozhatta.

A Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja arra a figyelmet, hogy az otthoni tűzesetek tipikus keletkezési helye a konyha. Ha nem vagyunk elég óvatosak, hatalmas tűz keletkezhet otthonunkban.

Azonban nem is kell otthon lennünk ahhoz, hogy felelősek legyünk egy esetleges konyhatűz kialakulásáért, még ha nem is hagytunk semmit a tűzhelyen, hiszen akár a háziállatok is képesek arra, hogy egy óvatlan mozdulattal beindítsák otthon a tűzhelyet.

A pécsi esettel kapcsolatban elmondták, egy fából készült késtartó dőlt a bekapcsolt főzőlapra, majd kigyulladt. A lakásban csak három kutya és egy nyúl volt. A tüzet valószínűleg a nagyobbik kutya okozhatta, hiszen méretéből adódóan képes volt arra, hogy felugorjon a konyhapultra és véletlenül bekapcsolja az elektromos főzőlapot, a késtartót pedig ráborította.

“Szerencsére a pécsi tűzesetet Scrappy, Scooby, Rexi és Pöri sértetlenül megúszta. Vigyázzunk az otthonunkra, a háziállatokra, értékeinkre.”

(Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Fiatalok kínoztak kacsákat Szombathelyen, szemtanúkat keresnek az állatvédők

magyarallatvedo

A rend őrei is az örökbefogadás mellett állnak

Erik

53 örökbefogadásra váró kutyával a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást a repülő

magyarallatvedo