Magyar Állatvédelem
Image default

Hamburgerrel “zsarolta” a munkásokat a farkas az építkezésen

Olvasási idő:5 perc

Mazel ismerte az összes parancsot, de egyértelműen megállt, hogy megfontolja, mielőtt engedelmeskedett volna és egy héten belül megtanította apámat arra, hogy bizonyos időközönként jutalomfalatokat adjon neki. Az oldalsó udvari kapu zárjait kioldotta és sétálgatott a környéken, de vacsorára mindig hazatért.

Anyai nagyapám az Egyesült Autószerelők Szövetségének tagja volt az 50-es években, ahol nagyapa teljesen megérdemelt hírnevet szerzett magának, mert egy olyan balek volt, aki szerette az állatokat, ezért az emberek ráhagyták a háziállataikat. Ezért anyám olyan házban nőtt fel, ahol olyan háziállatok éltek, mint Picket, a félszemű kandúr; Tweety, a kopasz kanári; Dummy, a macska; Dummy hülye fia, Kísérteties Szemét kutya és Chiquita, a tarantula. Végül a nagymama besokallt, amikor a nagypapa hazahozta a Gerta nevű bernáthegyit.

Mindezt azért mondom el, mert ez némi támpontot ad ahhoz, hogy a következők hogyan történhettek meg.

Anya és apa éppen összeköltöztek és sajnos anyám német juhászkutyája, Zsaru éppen akkor hunyt el csontrákban. A gyász után anya és apa úgy döntöttek, hogy szereznek egy közös kutyát, most már mint házaspár. A kontextus kedvéért, apámnak soha életében nem volt kutyája.

Így hát elmentek a Palo Alto-i állatmenhelyre örökbefogadni. 1987-et írtunk, és abban az időben Palo Alto …hát nem volt valami jó hely. Rengeteg drog, bandaháborúk és rossz városvezetés. Odaérnek, és anya elmagyarázza, hogy mindig is a nagytestű kutyákat szerette, mire a menhelyi dolgozó arca felderül. “-Ó, igen, van egy nagy kutyánk. Tapasztalt gazdiknak, még ma örökbe fogadható, még kedvezményt is adunk!”

A szüleim valahogy még ekkor sem gyanakodtak

Megmutatták nekik a szóban forgó nagytestűt, egy gyönyörű kék-coboly színű, arany szemű állatot, aki azonnal a kerítéshez szorította magát, és a legjobb olyan VIIIIGYÉÉÉÉL HAZAAAAAAA MOOOOOOST kölyökszemekkel nézett rájuk, amit egy közel 50 kilós kutyus csak tud. Anya és apa azonnal beleszeretett. Aláírták a papírokat, hazavitték 10 dollárért, és a “Mazel” nevet adják neki.

Egy órán belül kiderül, hogy valami nincs rendben

Anyám Zsaru nevű kutyája hat évig élt a garázsban, tápját pedig egy műanyag dobozban tárolták, de engedély nélkül nem nyúlt hozzá. Mazel rájött, hogyan kell ajtót nyitni, és hat perc alatt lekapta a zárható fedelet a dobozról, és körülbelül négy kilónyi cuccot termelt be, mielőtt anyám észrevette volna, hogy furcsán csend van.

A legtöbb kutya ugat vagy mókusokat kerget. Mazel viszont szép csendben becserkészett és elkapott egyet a második napon, és felajánlásként odaadta anyámnak. Mazel ismerte az összes parancsot, de egyértelműen megállt, hogy megfontolja, mielőtt engedelmeskedett volna és egy héten belül megtanította apámat arra, hogy bizonyos időközönként jutalomfalatokat adjon neki. Az oldalsó udvari kapu zárjait kioldotta és sétálgatott a környéken, de vacsorára mindig hazatért.

Pár hét múlva, miután fokozatosan rájöttek, hogy Mazel okosabb, mint a legtöbb professzor, akivel anyám dolgozott, elvitték az állatorvoshoz egy rutinvizsgálatra.

Dr. Hamada besétált a vizsgálóba, elejtette a csipeszestálat és azt mondta: Honnan a fenéből szereztél egy FARKAST?

Egy kis bökdösődés és egy nagyon dühös “Dr. Hamada konfliktuskezelés” után megállapították, hogy Mazel egy magas “farkas-tartalommal” rendelkező keverék, valószínűleg egyik ágán egy huskyval, de egész életében egy kis lökött lesz.

Amikor anya terhes lett velem…

…Mazel azonnal észrevette, és úgy reagált, hogy ásott egy nagy lyukat az udvaron, és még több mókust fogott anyának, mert szerinte szüksége volt a fehérjére vagy valami ilyesmire. Ezt szokás csinálni, ha az alfaszuka terhes, nem igaz? Ásni egy odút és elhalmozni élelemmel?! A nagymamám tanácsára anyám a kórházban maradt pár éjszakára, miután megszülettem, és apa hazament egy pólóval, amin anyu és az én illatom volt. Mazel egész éjjel ezen pihent.

Amikor anya hazament velem, Mazel a legagresszívabb anyai lénnyé változott, akivel valaha találkoztam. Játszott velem a takarón, étkezéskor a székem alá ült, a kiságyam alatt aludt, járni tanított azzal, hogy hagyta, hogy belekapaszkodjak a bundájába és csoszogjak.

Dr. Hamada azt hitte, hogy anya megőrült, amíg meg nem látta, ahogy kinyitom és nyitva tartom Mazel száját és beledugom az arcom, hogy megnézhessem a fogait. A doki feladta, amikor anyám bejelentette, hogy terhes a húgommal.

Együttnevelés előnyei a farkaskutyával, mint kisgyerek a 90-es években

Olyan mértékű szabadságot kaptam, ami általában egy Pokémon-edzéshez tapasztalható. Nekem és a nővéremnek nem volt nagy dolog hat-hét kilométert sétálni a nem igazán jó környéken a fagyizóhoz, ha Mazelt magunkkal vittem. Az emberek hajlamosak voltak békén hagyni minket, ha egy 50 kilós, túlságosan is védelmező “Apex Predator” jött velünk.

Nyertem a “Kisállat-napon” az iskolában. Igazából nem volt verseny, de Billy hörcsöge mi egy olyan állathoz képest, amely tökéletesen hajlandó bemutatni, hogyan tud parancsra kettétörni egy tölgyfaágat. A szülői munkaközösségben az anyukák elvesztették a fejüket, mert Mazel egyedül sétált végig a háztömbön, hogy elhozza a gyerekeket az iskolából. Úgy nőtt fel, hogy a “k.rva” szót a fogaival és a hajlandósággal társította, hogy letépje egy s.ggfej arcát, amiért bunkó volt. Soha nem változtatott a meghatározásokon.

Építési engedély egy Big Mac-ért

Később anya és apa úgy döntöttek, hogy egy újabb szobával bővítik a házat. Felszerelték a felső kötélzetet, hogy Mazel kint lehessen, de ne legyen a láb alatt az építkezők miatt. Egy reggel anya kijött és észrevette, hogy mindannyian az oldalsó udvari bejáratnál nyüzsögnek és aggódva mormognak. Amikor anya megkérdezte, mi a baj, egyikük elmagyarázta, hogy Carlos elfelejtette elhozni a hamburgert. Minek neked hamburger? Kérdezte anya, és rámutattak az oldalsó udvarra, ahol Mazel ült, és a legjobb “Alfa-ribanc” szuggerálását adta elő.

Nyilvánvalóan nem vették észre, hogy Maze egy olyan sarokban van, ahonnan valójában nem tud hozzájuk közelmenni, és már egy hónapja átveri őket napi egy Big Mac-ért. Anya elrángatta a hatéves húgommal, hogy megmutassa, hogy nem veszélyes, és mindent megtett, hogy ne nevessen, de valahogy nem sikerült.

Mazel végül 19 és fél évig élt, és néhány kisebb ízületi gyulladástól eltekintve figyelemre méltóan egészséges volt egészen addig a napig, amíg el nem hunyt a hátsó udvarban lévő lyukában, miközben szundikált. Állítom, hogy a Halálnak meg kellett várnia, amíg alszik, hogy meg tudja őt támadni, különben a kaszáját rágójátéknak nézte volna.

A farkaskutyával való együttélés fantasztikusan hangzik, de volt néhány hátránya is

  • Mazelre az állatorvosnál szájkosarat kellett rakni, mert nem tetszett neki, ha valamit a fenekébe dugtak.
  • Szőr. Az egyik házimunkám volt, hogy minden héten kifésüljem, és a végén gyakran több szőr maradt, mint állat.
  • Az egyetlen módja, hogy rávegyük, hogy az udvaron maradjon, egy acélkábellel ellátott felső kötél volt, amit amúgy is átrágott.
  • Szeretsz arra ébredni, hogy egy fél döglött állatot vágnak az arcodba? Nem? Akkor a farkaskutyák talán nem neked valók.
  • Képesek kinyitni a hűtőt, és mindent megenni, ha nem figyelsz.
  • Mindenbe belemászik, ha nincs más elfoglaltsága. Beleértve az adóbevallási nyomtatványok elfogyasztását is.
  • Hajnali 4 órakor a szirénákkal együtt vonyít.

gallusrostromegalus.tumblr.com nyomán Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Tagad a Caselly család – Ki fűrészelte le az elefántok agyarait? – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Az óriáspandánál is ritkább emlőst találtak Mezőkeresztesnél – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Gigantikus nagyságú nagymacskáról osztottak meg videót

magyarallatvedo