Magyar Állatvédelem
Image default

Hallgassuk együtt a szarvasbőgést a Kis-Sárréten!

A Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületének változatos élőhelyei minden évszakban kínálnak izgalmas élményeket és látnivalókat az idelátogató természetbarátoknak. Szeptemberben a szarvasbikák bőgése teszi még vonzóbbá a területet.

A Kis-Sárrét Békés megye egyetlen olyan környéke, ahol ebben az időszakban meghallgathatjuk a gímszarvasbikák bőgését. E célból Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága idén is megszervezi szokásos esti túráját, melynek időpontja szeptember 17., szombat, 17.00 óra. A találkozó helyszíne: Biharugra, Földesi-telep (GPS koordináták: É: 46° 56’ 20,76” K: 21° 34’ 48,24”). Innen gépkocsikkal közelítjük meg a helyszínt és a tavak között egy rövid gyalogos túra keretében ismerkedünk a környékkel.

A túra madármegfigyeléssel indul, a Begécsi-halastavakon táplálkozó különböző vízimadár-fajokat vesszük górcső alá. A vonulás még a kezdetén tart, ezért sok olyan madárvendég megérkezett már, amelyik színesíti a kora őszi faunát. Estefelé, 19.30 körül várhatóan megszólal majd néhány gímbika, melyeket megpróbálunk meglesni között elhelyezett megfigyelőtoronyból.

Öltözzünk az időjárásnak megfelelően, húzzunk megfelelő lábbelit (esős időben gumicsizmát)! Mivel a program várhatóan sötétedésbe nyúlik, ezért zseblámpa is mindenképpen ajánlatos.

A túrára előzetes bejelentkezés szükséges Bíró István tájegységi csoportvezetőnél az alábbi telefonszámon:+36 30 475 1785.

Kiemelt kép: Getty Images

Kapcsolódó

Mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül a Fővárosi Állatkert

Marci

Kucsera Gábor saját kezűleg gyártott kutyaházakat ajánlott fel

magyarallatvedo

A kutyáké lesz a főszerep június 26-án Dunaszegen – VIDEÓVAL

magyarallatvedo