Halálra akarta éheztetni azokat a kutyákat, amelyeket nem tudott eladni?

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat sanyarú körülmények között tartotta.

A férfi a lakása mellett 24 boxból álló kutyakennelt alakított ki, ahol 2014. évtől kezdődően németjuhász kutyák tenyésztésével foglalkozott. 2018. év közepén elhatározta, hogy felszámolja a kutyatenyészetét, és megpróbálta elajándékozni az ingatlanon tartott 30 kutyát, azonban a két évesnél idősebb kutyáknak nem talált gazdát.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

Az állattartó korábban adományozási szerződést kötött egy élelmiszeripari áruházzal, mely szerint az áruház a selejt, sérült csomagolású és lejárt fogyasztási idejű termékeket átadja neki a kutyák etetésére. A férfi 2019 szeptemberétől ezen termékeket takarmányozás céljából elszállította, azonban azokat nem adta oda a kutyáknak, hanem a különböző húsárukat több kartondobozban a kennelek előtti területen hagyta.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

Az “állattartó” 2019 szeptemberétől a kutyákat bezárva tartotta, nem gondoskodott arról, hogy az állatok ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot, ennek következtében a 12 kutyából 8 egyednél kóros mértékű lesoványodás következett be, míg 4 kutya az éhezés miatt elpusztult.

Fotó: Pécsi Járási Ügyészség

magyarallatvedelem.hu