Image default

Halállal végződött az állatkínzás, vajon milyen ítélet lesz?

Állatkínzás bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség két gyomaendrődi férfit. Egyikük, egy 20 éves fiatalember rossz körülmények között tartott több kutyát, majd hosszabb időre elutazott – áll a rendőrségi közleményben.

Ismerősét kérte meg arra, hogy gondozza az ebeket. Az állatok ellátása azonban továbbra sem megfelelően történt, a férfi nem etette és nem itatta őket rendszeresen. Voltak olyan kutyák, amelyek be voltak zárva, illetve olyanok is, amelyeket rövid, forgó alkatrész nélküli lánccal kötött ki.

A kikötött kutyák nem tudtak árnyékba húzódni, napközben órákat voltak tűző napon. Egy kutya kiszáradt és elpusztult. Az ügyben 2021. július 14-én indult büntetőeljárás, miután a helyi mezőőr bejelentését követően a rendőrök szemlét tartottak a háznál.

Az életben maradt, de rossz egészségi állapotban lévő kutyákat állatvédő szervezetek vették gondjaikba, azóta már új gazdákat is találtak nekik. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. szeptember 6-án továbbították az ügyészségre.

Magyar Állatvédelem

Related posts

A magyarok már a honfoglalás idején juhtartók voltak

magyarallatvedo

Labdává fúvódott sünit mentettek meg a pusztulástól

magyarallatvedo

Vágóhídról mentette meg a borjút, később szoros barátság alakult ki köztük

Marci