Magyar Állatvédelem
Image default

“Hajrá durrogás!” – kiverte a biztosítékot Czutor Zoltán tahó bejegyzése

Olvasási idő:1 perc

Rég láttunk annyira kellemetlen dolgot a neten, mint Czutor Zoltán újév napján kitett “ironikus” bejegyzése. A Belmondo frontembere szilveszter előtt megosztott gondolata nem igazán ért el osztatlan sikert a nagyközönség előtt.

„Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a javarésze a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem. Hajrá durrogás!” 

írta a bejegyzésében Czutor Zoltán. 

Várható volt, hogy a rajongók többsége kiakad az énekes megnyilvánulásán és nem érti az eredeti szándékot, de ez nem a felháborodott olvasók hibája, hanem a posztoló baltázta el az irónia nélküli ironikus bejegyzését. 

Persze a poszt alatt már látható a “magyarázkodás”, hogy csak jól kell érteni a bejegyzést, csak tükröt akart tartani a társadalomnak, “Arra hívom fel a figyelmet, hogy a fenyegetés, az erőszak mit vált ki.”, de sajnos ezt annyira prolin fogalmazta meg, hogy nem, nem lehet úgy érteni, mint amire elméletileg gondolt a szerző (főleg nem egy szövegíró). Értjük az eredeti szándékot, mely még támogatandó is lehetett volna, de ez így, ebben a formában nagyon félre sikerült…

Ez nem ironikus poszt volt. Az irónia bonyolultabb stílus egy gúnyos, bűncselekményre ösztönző mondatnál… Ez csak egy odahányt, tahó mondat volt egy igen érzékeny és fontos, megosztó témában, arra buzdítva az embereket, hogy durrogtassanak… s magyarázkodás, támadás helyett elég lett volna egy “Bocsánat, nem így gondoltam.”

Ennyi.

A cikk a szerző (Viki) igen visszafogott véleményét tükrözi.

Kapcsolódó

Vádemelés: légpuskával lőtt az udvarra tévedt kutyára az állatkínzó

Marci

Több száz madárral végzett bosszúból egy férfi, mert kirúgták – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Növekvő tendencia figyelhető meg a hazai nagyvadállományban: 117 ezer gímszarvas él erdeinkben

Marci