Háborút hirdetett Kim Dzsongun a galambok és a macskák ellen, mert szerinte ezek terjesztik a koronavírust

Olvasási idő:1 perc

Hadat üzent az állatoknak Észak-Korea, mert Kim Dzsongun szerint a galambok és macskák terjesztik a koronavírust, írja a Mirror. Az eddig hivatalosan egyetlen megbetegedést sem jelentő ázsiai ország legfelsőbb vezetője úgy véli, hogy elsősorban ezek az állatok hurcolhatják be Kínából a világjárványt.

A 37 éves diktátor éppen ezért kilövési engedélyt adott a fegyveres erőknek, valamint a hatóságok embereinek minden galambra és macskára.

A kínai határhoz közeli településeken állítólag már meg is kezdődött a szárnyasok és a cicák irtása: többen jelentettek állatokra lövöldöző rendőröket és katonákat. Közben a galamb- és macskatulajdonosok pedig kétségbeesetten próbálják elrejteni kedvenceiket a házról házra járó fegyveresek elől.

A rendelet életbe lépése után röviddel a határmenti Hjeszan városában egy családot 20 napra szigorú karanténba helyeztek egy elkülönítő létesítményben macskatartás miatt a Daily NK információi szerint.

Nem ez az első sajátos egészségügyi rendelet Észak-Koreában: néhány hete az összes kínai gyógyszert betiltották az országban, miután egy magasrangú tisztviselő életét vesztette az egyik kórházban. A férfit a hírek szerint a szomszédos országból származó készítménnyel kezelték, de a hatvanas éveiben járó szívbeteg tisztviselőn nem tudott segíteni a kínai gyógyszer.

Kim Dzsongun a napokban nemcsak az állatoknak üzent hadat, hanem úgy döntött, hogy megkezdi a leszámolást az országában egyre inkább terjedő kapitalista életmóddal is. Éppen ezért a rúzs és a szűk farmer mellett betiltotta a túlságosan nyugatinak tűnő frizurákat is.

szeretlekmagyarorszag.hu