Ha izgalmas állatmentésekről olvasnál, ez a Te könyved!

Egy élet munkássága, több évtizednyi kaland és végtelen mennyiségű elhivatottság egy kötetbe zárva egyetlen célért: a magyarországi vidrapopuláció megmentéséért.

Gera Pál neve nem ismeretlen az állatbarátok számára, hiszen hosszú ideje foglalkozik a magyarországi kisragadozók megmentésével, különösen a vidravédelem területén szerzett évtizedes tapasztalatokat. Neve alapítóként összeforrt a Somogy megyei Lábod-Petesmalmi Vidraparkkal és a szegedi Vidramenhellyel is. Az ezredfordulón elhivatottságának és professzionalizmusának köszönhetően sikeresen irányította a mérgezett Szamos és Tisza vidravédelmi munkálatait.

A méltán elismert állatmentő élete tele van hol kedves, hol tanulságos, hol pedig kifejezetten izgalmas állatmentésekkel, amelyeket egy, a Corvina Kiadó gondozásában megjelent könyvben, a “Füttyöstől Duzzogóig” című kötetben foglalt össze. Miközben a tündéri, szeretnivaló állatokat és mentéseiket olvassuk, akarva-akaratlanul is elkezdünk kötődni a kisragadozókhoz és oldalról oldalra egyre jobban csodáljuk Gera Pál munkásságát.

Az izgalmas történeteken túl azonban a kötet komoly tanításokat is megfogalmaz. Edukál nem csak a vidrák életéről, sajátosságairól, környezetükről, megóvási lehetőségeikről, arról, hogy egytől egyig páratlan, senkihez sem hasonlítható kis lények, de rólunk, emberekről is. Arról, hogy hol gyengék vagyunk, hol erősek, a vidramentők pedig a végtelenségig elkötelezettek és emberségesek.

Gera Pál Füttyöstől Duzzogóig  – Hazai kisragadozók megmentése című könyve megvásárolható a Líra könyvesboltokban, vagy IDE kattintva.

magyarallatvedelem.hu

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.