Magyar Állatvédelem
Image default

Győztek az állatvédők: eltávolítja a Penny a fecskeölő tüskéket!

Olvasási idő:1 perc

Bejelentést tett a Mályi Madármentő Állomás a kormányhivatalnál, mert szerintük szabálytalanul és engedély nélkül szereltek fel madárriasztó tüskéket a polgári és a kisvárdai Penny Market üzletére – írja a telex.hu. 

„Ha kell akkor az összes boltot egyesével végignézzük és ha nincs engedély vagy természetkárosításra utaló nyomot találunk akkor eljárunk az ügyekben” – fogalmaztak a bejegyzésben.

Bemásolták a hatályos természetvédelmi törvény részletet, amely tiltja a védett állatfajok zavarását, kínzását, elpusztítását, valamint a lakó-, élő-, táplálkozó-, költő-, pihenő- vagy búvóhelyeinek lerombolását, károsítását. A törvény azt is előírja, hogy a természetvédelmi hatóság engedélye szükséges védett állatfaj kártételének megelőzése érdekében riasztási módszer alkalmazásához. Ez jelen esetben a kormányhivatal.

Dr. Fülöp Erik, független országgyűlési képviselő pedig bojkottot is kilátásba helyezett, ha nem távolítják el az állatok tömeges pusztulását is okozható eszközöket.

A jogos felháborodás következtében a Penny Market az alábbi levelet juttatta el a Magyar Állatvédelem szerkesztőségének, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Társaságunk mindenben együttműködik a hatóságokkal, figyelembe véve az érvényes jogszabályokat, illetve döntéseiket. Ennek megfelelően üzleteinkben és azok területén is az intézkedések minden esetben összhangban vannak a hatósági javaslatokkal, szabályozásokkal.

A fentiekre figyelemmel, Társaságunk az állagmegóvását elősegítő eszközök alkalmazásánál az aktuális hatósági döntésnek/döntéseknek megfelelően járt el a múltban és jár el jelenleg is.

Társaságunk figyelmet fordít a védett madarak felé is, így igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy – habár a hatósági beavatkozás miatt ez korábbi rendelkezések alapján szükséges volt – a változó elvárásoknak megfelelően a tüskéket azonnal eltávolítsa minden olyan üzletéről, ahol ezek esetlegesen fent voltak. Vásárlóink és munkatársaink számára továbbra is biztonságos és maximálisan higiénikus körülményeket, vásárlói élményt kívánunk nyújtani, természetesen figyelembe véve a környezetünket.”

telex.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Fejszével ütötte meg az udvarára beszökött négy hónapos kutyát az állatkínzó

Marci

Borzalmas állapotok – Tíz kutyát foglaltak le a rendőrök egy kaposvári állatkínzótól – videóval

Eszti_mav

Szurkolók buktatták le az állatkínzót – vádat emeltek ellene

magyarallatvedo