Magyar Állatvédelem
Image default

Gyorshír: az állatorvosi rendelők nyitva maradnak a lezárások ellenére is

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter nemrégiben bejelentette a kormány szigorító intézkedéseit a rohamosan romló járványügyi adatok miatt. A rendelkezések értelmében többek között bezárnak az általános iskolák és óvodák, az élelmiszerboltokat, a patikákat, a drogériákat és a benzinkutakat leszámítva az üzletek március 8 és 22 között szintén bezárnak, ahogyan ebben az időszakban minden szolgáltatás is szünetelni kényszerül a magánegészségügyi ellátást leszámítva.

Az állatbarátok jogosan tették fel a kérdést, hogy mi lesz az állatorvosi rendelők működésével. Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő, állatvédelmi szakpolitikus is Facebook oldalán mutatott rá arra, hogy a gazdik körében hatalmas a bizonytalanság. Éppen ezért egyeztetett telefonon Ovádi Péter állatvédelmi miniszteri biztossal, aki – ahogyan a politikus fogalmaz – megnyugtatóan tisztázta és pontosította a kérdést.

„Az állatorvosi rendelők március 8 és 22 között is tovább működhetnek majd, az állatok ellátása zavartalan lesz” – húzta alá Fülöp.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Rengeteg szarvasmarha pusztult el a telephely vezetőjének felelőtlensége miatt

Marci

Kitty, a cica segítette leküzdeni barátja, egy kutya szorongását

Marci

Egyre több az elhízott házi kedvenc, pedig a kutyák, macskák túletetése állatkínzás

magyarallatvedo