Magyar Állatvédelem
Image default

Gyönyörű természetfilm készült Magyarország vizeiről – VIDEÓVAL

Olvasási idő:1 perc

A Budapesti Metropolitan Egyetemen nemrégiben végzett Fehér Zoltán, vizsgafilmjében hazai vizes élőhelyeket és a vizekhez szorosan vagy lazábban kapcsolódó élőlényeket mutat be. Szerepet kaptak az ember szomszédságában élő állatok: a budapesti Városliget sirályai, illetve a Hévízi-tó idegenhonos halai. De olyan szereplői is vannak a filmnek, melyek ritkán kerülnek az ember szeme elé. Arany János Toldijának nádi farkasa, az aranysakál, illetve a vidra rejtőzködő életmódot folytatnak, így őket főként ilyen természetfilmeken, fotókon tudja meglesni a legtöbb ember. A szalamandra igen ritka állat, de nemrégiben felfedezték egy állományát a Budai-hegységben. – írja a National Geographic

Szalamandra a plakáton FORRÁS: PANNONIA ENTERTAINMENT

A film bemutatja a hazánk területén egykor, évmilliókkal ezelőtt cápák és ráják életét is, hisz akkoriban tenger borította a Kárpát-medencét. A Természettudományi Múzeumban felvett jelenetekben különlegesen épen maradt halkövületeket és cápafogakat láthatunk.

A Vad víz – Aqua Hungarica a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál versenyprogramjában debütált a szakmai közönség előtt. A III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőrversenyen Fehér Zoltánt, a film rendező-operatőrét dokumentumfilm operatőrnek járó díjat kapta.

Kajner Péter az újranyitott Puskin moziban FORRÁS: PANNONIA ENTERTAINMENT

 

Az alkotást a WWF Magyarország ajánlásával vetítik. Kajner Péter, a civil szervezet Élő Folyók program szakértője elmondta, az ipari forradalom kezdete óta a Föld vizes élőhelyeinek 90 százalékát elvesztettük. A rendszeresen megjelenő Élő Bolygó jelentés szerint az édesvizek a leginkább sérülékeny ökoszisztémák. Ugyanakkor a WWF szerint meg lehet állítani, meg lehet fordítani a folyamatot. Az alapítvány munkatársa felhívta a figyelmet az ország szárazodására, amely a klímaváltozás, az árvizek és belvizek elvezetése miatt következik be.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Halálra akarta éheztetni azokat a kutyákat, amelyeket nem tudott eladni?

magyarallatvedo

Motortérbe szorult macskát mentettek meg Debrecenben – VIDEÓ

Marci

A legmagányosabb állatkerti elefánt szabadon engedését követelik

magyarallatvedo