Magyar Állatvédelem
Image default

Gyönyörű rétisast gyógyított meg a Hortobágyi Madárkórház

Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedül álló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg közül 35-40 % visszakerül a természetbe.

Örömteli pillanatokról készült képeket osztott meg tegnap közösségi oldalán az alapítvány, hiszen a hosszú és kitartó gondoskodásnak köszönhetően visszanyerhette szabadságát egy gyönyörű rétisas.

Azonban, mint ahogyan írták, sajnos az örömteli pillanatokat igen szomorú események előzték meg. Veszélyes idegméreggel történő visszaélés áldozata lett majdnem az a rétisas, aki most visszanyerhette a szabadságát. A mérgezés részletiről, helyszínéről, nem számolhattak be, hiszen jelenleg is folyamatban van az ezzel kapcsolatos rendőrségi nyomozás.

A madár életét szerencsére sikerült megmenteni, valamint a maradandó idegrendszeri károsodásokat is sikerült megelőzni. A bejegyzés szerint a madár először a kórházuk kórtermében lábadozott, majd fajtársaival együtt egy nagyobb röpdénkben repatriálódott, míg megfigyelés alatt tartották az alapítvány munkatársai.

Tegnap aztán elérkezett a pillanat, hogy véglegesen gyógyultnak nyilvánítsák, és visszatérhessen a természetbe.

(Forrás: Hortobágyi Madárkórház Facebook oldala)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Elhunyt Duffy a kutya, aki 36 epilepsziás rohamot kapott a tűzijátékoktól

Marci

Átadtak egy kutyafuttatót Újpesten

magyarallatvedo

Kerítésen fennakadt őzt mentettek az állatmentők

Marci