Gyerekek szeme láttára lőtték ki a Szent János Kórháznál a kis vaddisznókat

Olvasási idő:1 perc

Az állatokat még hétfő éjjel látták az egészségügyi intézmény területén, szerda reggel pedig közterületen lőtték ki őket. A rendőrség nyomoz, állatvédők pedig feljelentést tesznek – adta hírül a Népszava.

Gyerekek szeme láttára lőtték agyon a budapesti XII. kerületi Szent János Kórháznál hétfőn látott vaddisznócsaládot – írja a Blikk a történtekről a Facebookon megjelent bejegyzések nyomán. Az egyik poszt szerint a vadak kilövését a kórház melletti kiserdőben az ott közlekedő villamos utasai látták szerda reggel fél 9 körül. –

Több puskalövés hangzott, az ablakon kinézve láttuk, hogy néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, többnyire kismalacokat. Egy kisfiú sokkot kapott, hozzá mentőt kellett hívni

– idézték a bejegyzést.

A lap megkeresésére az illetékes XII. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy „nem volt részese a levelében említett kilövésnek, arról semmiféle érdemi információval nem rendelkeznek”. A 24.hu a BRFK kommunikációs osztályától azt a választ kapta, hogy „az ügyben érkezett bejelentés a rendőrségre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozást rendelt el, gyanúsítotti kihallgatás nem történt”.

A Blikk szerint a hatályos vadászati jogszabályok alapján nem lehetett szabályos a kilövés, s Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászati Védegylet kommunikációs főmunkatársának egy korábbi nyilatkozatát idézték. Eszerint a kilövést csak az végezheti, akinek jogosultsága van nagyvad elejtéséhez való fegyver használatára, továbbá a vadász a rendőrség által jóváhagyott helyszínen és időpontban ejtheti el a vadat.

Közben állatvédő szervezetek úgy tájékoztattak: feljelentést tesznek az ügyben.

Népszava.hu, címlapkép: Blikk