Magyar Állatvédelem
Image default

Golden retrievert próbáltak oroszlánként bemutatni egy kínai állatkertben

Olvasási idő:1 perc

Rendesen meglepődtek egy kínai állatkert látogatói, amikor az egyik ketrecben, ahol a felirat szerint egy afrikai oroszlán látható, egy selymes bundájú golden retriever fogadta őket. A közösségi oldalakon kezdett keringeni egy felvétel a héten, melyen a jó természetű kutya látható az oroszlán helyett. – írja a 444.hu

Egy Tang néven posztoló férfi a fiát vitte el a szecsuáni állatkertbe, és mint mondta, először azt hitte, ők tévedtek rossz helyre. De miután körbejárták a ketrecet, megbizonyosodtak róla, hogy ott egy afrikai oroszlánnak kéne lennie.

„Ez egy afrikai oroszlán? Ez azért van, mert még kölyök? Nagyon ismerősnek tűnik” – viccelődött a férfi. Egy állatkerti dolgozó azt mondta neki, korábban valóban oroszlán élt a ketrecben, de már átvitték máshova. Viszont a táblát, mely szerint oroszlánnak kellett volna ott lennie, nem szedték le.

Tang nem fogadta el a választ. Megvádolta az állatkertet, hogy azzal adják el a jegyeiket, hogy oroszlánokat ígérnek a látogatóknak. De azokat sehol máshol sem látott az állatkertben.

Nem ez az első eset, hogy egy kínai állatkert más fajjal próbálja helyettesíteni a látványosságnak szánt vadállatot. Nem is olyan régen Hupej tartományban egy farkas ketrecébe egy rottweilert raktak. Ott úgy magyarázták a helyzetet, hogy bár tényleg volt ott egy farkas, már nagyon öreg volt, és elpusztult.

Két évvel ezelőtt egy vuhani állatkertben játszották el ugyanezt: szintén a farkasok területére raktak be egy kutyát. Ott azt mondták, létezik a farkas is, csak nagyon ritkán lehet látni. A kutya jelenlétét azzal magyarázták, hogy nem akarták, hogy a farkas magányos legyen. De mivel a farkas nappal alszik, a látogatók mindig csak pajtását, a kutyát látták.

444 a SouthChinaMorningPost nyomán

Kapcsolódó

Két hét múlva szabadulhat a csepeli szökevény kenguru

Eszti_mav

Babyboom Győrben: apró láma, szamár és zebracsikó született – VIDEÓ

Marci

Szagot fogott Gucci kutya – videón a milliós NAV-fogás

Viki