Magyar Állatvédelem
Image default

Gazdáját védő kutyát öltek meg dühös vaddisznók Budán

Olvasási idő:1 perc

Tragikus vaddisznótámadás történt Budapesten, a XII. kerületben néhány napja – számolt be a döbbenetes esetről közösségi oldalán az Állatvédőrség.  

“Egy este a XII. kerületben, egy családi ház udvarán esti pisiltetésre kiengedtek egy németjuhászt. Gyanútlanul a gazdája is kiment levegőzni talán, amikor hat vaddisznóval találta magát szemben: két felnőttel és négy kicsivel” – írták.

A tragikus beszámolóból kiderült, hogy a két felnőtt vaddisznó azonnal rátámadt a gazdára, akit a németjuhásza próbált hősiesen védelmezni, ám a kutya öt perc múlva már nem élt. A férfi is szenvedett el sérüléseket, de szerencsére ő túlélte a támadást.

Az Állatvédőrség felhívta a figyelmet, hogy olyan területeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik sokszor akár veszélyesek is lehetnek. Főleg akkor számíthatunk rájuk, hogyha kint etetjük állatainkat vagy éppen egy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

“Tudjuk azt is, hogy a potya kaja könnyű préda rókának, sakálnak, vaddisznónak, borznak és sok más állatnak. A Cirmikének minden nap kirakott étel a teraszon rutinszerű vadállatetetéssé tud átcsapni. A nyitva felejtett kuka maga a Kánaán. A vaddisznó pedig nem a legbarátságosabb beszélgetőpartner, pláne, ha kölykei vannak” – tették hozzá. A szakemberek azt kérik, hogy fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal.

“Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára” – figyelmeztetnek.

(Forrás: Állatvédőrség FB oldala, Kép:gloucestershirelive.co.uk/illusztráció)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

190 vadat öltek meg Baranyában az orvvadászok

magyarallatvedo

Megérkezett az első gólya a Bodrogközbe

magyarallatvedo

Lenyűgöző képeket készített a természetfotós egy csókolózó szarvas párról

Erik