Magyar Állatvédelem
Image default

Fülöp Erik és a Szurkolók a rendőrség „vendégei” voltak

Olvasási idő:1 perc

Az elmúlt hónapok során Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő és a Szurkolók az Állatokért Mozgalom több alkalommal is felkeresett olyan szaporítótelepeket, ahol a tulajdonosok többek között a rendőrség számára értékesítenek munkakutyákat. Ezeken a terepszemléken számos problémát feltártak, melyek zöme a nem megfelelő tartási körülményekből fakadt. Ezeken azonban a tulajdonosok változtatni tudnak, ha akarnak.

Fontosnak tartották azonban azt, hogy a másik féllel, tehát a rendőrséggel is egy hatékony párbeszéd induljon el annak érdekében, hogy ezeken a telepeken valóban megvalósulhasson az optimális tartási körülmények kialakítása. Tisztában vannak azzal és elfogadják azt, hogy a hatóságnak szüksége van a munkakutyákra, a rendőrség pedig tisztában van azzal, hogy akkor tudnak egészséges, a feladatok ellátására alkalmas kutyákat tartani, ha azok ellenőrzött, biztonságos és magas tartási színvonalat képviselő helyekről származnak.

Nagy öröm számukra az, hogy a Szurkolók az Állatokért Mozgalom fennállásának harmadik évére eljutott arra a szintre, hogy megkérdőjelezhetetlen szereplőjévé váljon a hazai állatvédelemnek és komoly, szakmai egyeztetéseket folytassanak az ország vezető szervezeteivel. Néhány héttel ezelőtt a Dunakesziben működő, Magyarország egyetlen rendőrségi kutyakiképző-központjában jártak.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Gazdasági Szervek Kutyavezető-Képző és Állatfelügyeleti Főosztályán jártak, ahol a szervezet képviselőivel, Dr. Phd. Less Ferenc r. alezredes főosztályvezetővel, Morva László r. alezredes főosztályvezető-helyettessel, Szécsényi András r. őrnagy osztályvezetővel és Hajdu Tamás r. főtörzsőrmester szakoktatóval folytattak egyeztetéseket. A főosztályvezető urakkal egy rendkívül hasznos megbeszélést folytattak, egymás munkáját elismerve, kölcsönösen felvázolt javaslatokkal és cselekvési tervekkel jöttek el. Az egyeztetés eredményei rövidtávon akár meg is valósulhatnak, hiszen Dr. Fülöp Erik országgyűlési képviselő egyértelműsítette: amennyiben a Covid-helyzet megengedi, több törvénymódosító javaslatot is benyújt majd, bízva abban, hogy elfogadásra találnak.

Dr. Fülöp Erik Fb – Szurkolók az Állatkínzás ellen Fb

címlapkép: Jack, a rendőrkutya – forrás: a Magyar Rendőrség facebook oldala