Magyar Állatvédelem
Image default

Fradisták Az Állatokért – Foci ultrák a mentés frontvonalában

Olvasási idő:2 perc

Van amikor a kemény külső érzékeny és gondoskodó belsőt rejt. A Fradi B-közép drukkerei komolyan gondolják az állatvédelmet és az állatmentést, és bizony ebben a feladatban jól jön, ha az ember nem egy ijedős fajta – a Greendex interjúja.

December 17-én, most szombaton a Fradisták Az Állatokért Egyesület állatmenhelyeknek tart karácsonyi gyűjtést a Ziccer – TrollFoci Sport Pub-ban. Minden segítő felajánlást fogadnak.

Szabó Krisztián, a Fradisták Az Állatokért alelnöke, és Hamberger Ádám, a ferencvárosi szurkolók vezetője beszélt az állatvédelemről és a tevékenységükről.

Komor kép él a fejünkben az ultrákról, különösen a fradistákról, de érdemes megismerni a szelídebb oldalukat is. Hamberger Ádám elmondta, hogy már régóta, 10-15 éve a Fradi közösség rendszeresen segít a rászorulókon, és kiáll társadalmi kérdések mellett. A napokban is gyerekotthonokba vittek karácsonyi adományt, de ugyan így segítettek a covid idején, és a háború miatt a kárpátaljai menekülteknek. Így az állatvédelem se számít furcsaságnak.

fotó: Fradimob Fb

A szurkolók közös szervezettel már 2016 óta fellépnek az állatvédelemért, ennek részesei voltak Szabó Krisztiánék is, de tavaly októberben a Fradi színei alatt saját szervezetet alapítottak.

Miben jelent többet, ha egy ultra az állatvédő?

A Ferencváros az egyik legrégibb sportklub, széles, aktív táborral, hagyományokkal és ami nagyon fontos, kiterjedt hálózattal. A szurkolók a hétköznapokban is családként gondolnak egymásra, és baj esetén gyorsan és szervezetten fel tudnak lépni és rengeteg embert el tudnak érni.

Szabó Krisztián, a Fradisták Az Állatokért alelnöke

Másodsorban az állatmentésnél előny, ha az ember a B-középben megedződött szurkoló, akinek nem remeg meg a lába, ha a mentés alkalmával veszélyesebb terepre kell menni.

Tevékenyen kiállni az állatvédelemért

Szabó Krisztián kitért arra, hogy nagyon üdvözlik, hogy a BTK-ban is szigorították az állatkínzás bűntettét, de még sok idő kell ahhoz, hogy a társadalom egészének megváltozzon az állatokhoz való hozzáállása. Elmaradottabb régiókban, helyenként szörnyű körülmények között tartanak állatokat. A Fradisták Az Állatokért kapcsolatban van sok más állatvédő szervezettel, de közvetlen megkereséseik is vannak, és ha kell személyesen mentik ki az állatokat.

Más szervezetekben sok hölgy tag van, akik mellé néha elkél a segítség, ha ezekről a helyekről kell kimenteni az állatokat. Az alelnök elmondta, hogy természetesen figyelnek a törvényességre, de sokszor jól jön, ha 5-6 edzett szurkoló végzi ezt a feladatot.

Minden adomány jól jön

December 17-én szombaton, déltől háromig karácsonyi adománygyűjtő napot szerveznek. A Fradisták a Ziccer – TrollFoci Sport Pub-ban várják az adományozókat és érdeklődőket.

Lesznek gazdira váró kutyák és gyerek sarok is, de az adományozáson lesz a hangsúly. Az egyesület szívesen fogad bármilyen felajánlást, pokrócokat, száraz és konzerv kutyaételt, jutalomfalatokat, kutya játékokat, pórázt, nyakörvet. Az adományokat menhelyekre szállítják. De végső céljuk, hogy saját menhelyet is üzemeltessenek, addig pedig tagjaik és barát szervezet fogadják be a mentett kutyákat gazdásodásig.

Greendex.hu – Magyar Állatvédelem

Menhelyeket akarnak támogatni a fradisták!

Kapcsolódó

Egy kecske mentette meg a barátját, egy csirkét az éhes sólyomtól – VIDEÓ

Marci

Bébifóka szökött be egy új-zélandi család otthonába

Marci

5 kép, ami megmutatja, hogy érdemes örökbefogadni

Viki