Magyar Állatvédelem
Image default

Fővárosi Állatkert: Zaki lett a kis zebracsikó neve

Olvasási idő:1 perc

A tegnap éjjel lezárult szavazás eredménye alapján az öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero kisfia a Zaki nevet kapta. A perzsa eredetű név erényest jelent. Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával segítette a név kiválasztását. – írja a zoobudapest.hu

Az állatkert az alábbi tudósítást tette közzé hivatalos oldalán:

Az Állatkertünkben világra jött kisállatok egy részénél, különösen a legnépszerűbbeknél általában szavazást szoktunk hirdetni arról, hogy mi legyen a jövevény neve. Ez legtöbbször úgy történik, hogy néhány előzsűrizett, és a névadással kapcsolatos különféle kívánalmaknak megfelelő nevet bocsátunk szavazásra, s ezek közül voksolhat a nagyközönség arra, amelyik név a legjobban tetszik.

Ezt a megoldást választottuk például Móric, a tavaly született orangután bébiManú, az óriásvidra kölyökSamu, a kiselefántRezső, a tapírgyerek, és Bonifác, a vörös panda kölyök nevének esetében is.

A most már öthetes zebracsikó, Romy és Zucchero legifjabb utódja is így kapott nevet. Magát a szavazást a múlt héten hirdettük meg, s csaknem egy hét alatt összesen 9919 voks érkezett, vagyis közel tízezren segítettek kiválasztani a csíkos jövevény nevét. Összesen négy lehetőségre lehetett szavazni, amelyek közül a Zaki kapta a legtöbb voksot, a szavazatok 66,6 %-át. A Zaki perzsa eredetű, de az Észak-Afrikától Délkelet-Ázsiáig terjedő térségben szinte mindenütt használatos férfinév. Jelentése: erényes, tiszta, éles eszű.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Papírszemét közül mentették ki a cicákat Szentendrén

Marci

Testével védelmezte elütött társát a hűséges kutya

Marci

166 kutyát mentettek ki az elborzasztó körülmények közül a nyírbogáti tanyákról

magyarallatvedo