Magyar Állatvédelem
Image default

Fokozatosan megvakult a vakvezető kutya is, de így is tovább vezette gazdáját

Olvasási idő:1 perc

A kutya már ismerte a pontos útvonalat, hiszen rengetegszer kísérte gazdáját, így ha már nem is teljesen látta az utat, rutinból mindig biztonsággal vezette el a férfit a munkahelyére. Fokozatosan vakult meg egy vakvezetőkutya, ám mivel gazdája nem tudott erről, a hűséges állat még akkor is vezetgette őt, amikor már alig látott – írja szeretlekmagyarorszag.hu a Mirrorra hivatkozva.

A megható történet még a hetvenes években történt, a TeamDogs nevű brit szervezet most osztotta meg azt. Abel, a Cardiffban élő labrador évek óta kísérgette vak gazdáját, Ken Williamset a legjobb tudása szerint. Napi rutinjuk ugyanaz volt – Williams a 70-es években ugyanott dolgozott: a város külvárosából eljutni ugyanazon az útvonalon a belvárosi munkahelyére. Az állat azonban maga is elkezdte fokozatosan elveszíteni a látását, amelyről azonban a gazdája mit sem sejtett.

A kutya azonban ismerte a pontos útvonalat, hiszen rengetegszer kísérte gazdáját, így ha már nem is teljesen látta az utat, rutinból mindig biztonsággal vezette el a férfit a munkahelyére. Gazdája semmit nem érzékelt abból, hogy az állat épp megvakul, azt nyilatkozta a lapnak, hogy utólag belegondolva annyi volt csak furcsa, hogy érezte, az állat néha nekimegy egy-egy embernek.

Később azonban fény derült az állat állapotára, Williams pedig új kutyát kapott a kétéves labrador, Gay személyében. A férfi azonban nem akart megválni Abeltől sem, így a kutya kezelése után immár hárman járták a várost.

magyarallatvedelem.hu, Fotó: Getty Images/iStockphoto

Kapcsolódó

Thor megmenti a tazmán ördögöket a kihalástól – videó

magyarallatvedo

Korrupció miatt bíróság előtt a hatósági állatorvos + VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Két kutyáját sem táplálta és gondozta megfelelően az állatkínzó nő

Marci