Magyar Állatvédelem
Image default

Fémhulladék almon tartotta a kutyáját – na mit kért az ügyész?

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 64 éves férfi ellen állatkínzás bűntette miatt, aki kan keverék kutyáját egy nyitott melléképületben a falnak támasztott deszkák alatt fémhulladék almon tartotta. Az állat lábain az éles tárgyak metszett sérüléseket okoztak, ebből gyulladásos folyamat indult, melynek eredményeként hátulsó végtagjaira lebénult. A pusztulástól egy állatmentő alapítvány mentette meg – számol be a a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. Az állatnak rendszeresen nem adott megfelelő mennyiségű élelmet és vizet.

2021 decemberét megelőzően az eb egyre elhanyagoltabb állapotba került, az éles fémhulladékok a lábain metszett sérüléseket okoztak, vérvesztesége mellett gyulladása lett. A vádlott a gyógykezeléséről nem gondoskodott,

így az eb végtagjai olyan mértékben károsodtak, hogy hátulsó lábaira lebénult.

A gondozási kötelezettség elmulasztása az állatnak szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott, mintegy 10 napon belül elpusztult volna, azonban egy állatmentő alapítvány önkéntesei 2021. december elején elszállították az ingatlanról, állatkórházban a sérüléseit ellátták, az ebet az alapítvány fogadta be.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás – mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ügyészség – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

MME: Vízóraaknába esett békák mentése

magyarallatvedo

Ezen az egy dolgon múlik, hogy a jegesmedvék túlélik-e a klímaváltozást

Eszti_mav

Szomorú valóság: minden nyolcadik madárfajt a kipusztulás fenyeget

Erik