Magyar Állatvédelem
Image default

Felrobbant egy hatalmas akvárium Berlin központjában

Olvasási idő:1 perc

Az összes víz kifolyt, és az akváriumban lévő mintegy 1400 halat sem tudták megmenteni.

Felrobbant egy hatalmas akvárium Berlinben pénteken, aminek következtében rengeteg üvegszilánk, víz és több száz trópusi hal ömlött ki a Sea Life turisztikai látványosságból a német főváros utcájára.

Törmelékhullám söpört ki az épületből, – amelyben egy szálloda, kávézók és egy csokoládébolt is található – amikor 1 millió liter víz ömlött ki az akváriumból nem sokkal reggel 6 óra előtt – közölte a rendőrség.

A berlini tűzoltóság közölte, hogy két ember könnyebben megsérült. Mentőkutyák kutatják át az épületet, hátha valaki a törmelékek alatt rekedt.

A Sea Life üzemeltetői szerint a 25 méter magas AquaDom a világ egyik legnagyobb akváriuma volt, és a baleset előtt több mint ezer trópusi halat tartottak benne. A 80 halfajta között, amelyeknek otthont adott, voltak kék tang és bohóchalak is, a “Némó nyomában” című népszerű animációs filmből ismert fajok.

“Még nem tudtuk teljesen megvizsgálni az első emeletet, ahol valószínűleg ezek a halak lesznek” – mondta Adrian Wentzel, a tűzoltóság szóvivője.

Feltételezések szerint az éjszaka mínusz 10 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet és ez okozhatta a repedést az akváriumon, amely aztán a víz súlya alatt felrobbant. A rendőrség szerint szándékosság nem merült fel.

Mintegy 300 vendéget és alkalmazottat kellett evakuálni az akváriumot körülvevő épületből – közölte a rendőrség.

Sandra Weeser német törvényhozó, aki a szállodában szállt meg, elmondta, hogy nagy csattanásra ébredt, és azt hitte, hogy földrengés van.

“Mindenütt üvegszilánkok hevertek és mindent elöntött a víz” – mondta. “Olyan volt, mint egy háborús övezet.”

Az akvárium, amelyet legutóbb 2020-ban korszerűsítettek, Berlin egyik fő turisztikai látványossága.

Kapcsolódó

Újjászületett az elhanyagolt kutya, akit 15 kiló szőrtől szabadítottak meg

Marci

Tüntettek a lengyel gazdák az állatvédelmi törvény módosításai ellen

magyarallatvedo

Igazi lánglovag lett Major, az odesszai tűzoltóság mentett ukrán kutyusa

Erik