Magyar Állatvédelem
Image default

Félig elnyelt, majd kiköpött egy kétéves kisfiút egy viziló Ugandában

Olvasási idő:1 perc

Egy Jónás bibliai történetére emlékeztető eset történt nemrég Ugandában: egy kisgyerek csodával határos módon túlélte, hogy egy víziló bekapta a szájába, majd kiköpte – számolt be a Daily Telegraph nyomán a 24.hu.

Az állat az Edward-tó partjaitól több száz méterre támadta meg a kisfiút, aki csak az otthona mellett játszott.

A kétéves, Paul Iga nevű kisfiú az otthona közelében játszott, több száz méterre az ország nyugati részén található Edward-tó partjától, amikor a víziló a hatalmas állkapcsával elkapta, és le akarta nyelni. Azonban egy férfi közbelépett, és elkezdte kövekkel dobálni az állatot, amire a megrémült víziló kiköpte a szájában lévő kisfiút.

Az ugandai rendőrség közleménye szerint eddig még soha nem volt olyan, hogy egy Edward-tóból elkóboroló víziló egy kisgyermekre támadt volna.

Az állat egyébként úgy kapta be a fiú testét félig, hogy a feje volt benne a legmélyebben a szájában. Miután a víziló a kőzápor hatására megijedt, és elmenekült, a gyermeket kórházba szállították, ahol a sérülései ellátása mellett veszettség ellen is beoltották.

Bár a vízilovak növényevők, nagyon agresszívek tudnak lenni, ha fenyegetve érzik magukat. Közismert, hogy megtámadhatják a csónakokat és kenukat. A brit lap továbbá arra is emlékeztet, hogy évente ötszáz ember hal bele Afrikában a vízilótámadásokba.

A veszélyt érző vízilovak pedig a méretükön és a hosszú fogaikon túl azért is különösen veszélyesek, mert a harapásuk háromszor olyan erős, mint egy oroszláné, és tízszer olyan erős, mint az embereké.

(Forrás: 24.hu, Kép: AP)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Három fecskét pusztított el, és tizenegy fészket vert le a villanyszerelő

Marci

VIDEÓ – Magyarország többszörösen díjnyertes kutyatáncoltatója 4 igent kapott az America’s Got Talent válogatóján

magyarallatvedo

Tíz millió forintos házőrző kutya védi a brit boxolót

Viki