Magyar Állatvédelem
Image default

Felakasztotta, baltával ütlegelte, majd a tóba dobta a kutyát az állatkínzó

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a munkahelyén brutális kegyetlenséggel végzett egy kutyával pusztán azért, mert nem kedvelte az állatot.

A vádlott egy Tiszaújvároshoz közeli településen működő bányaüzem területén biztonsági őrként dolgozott. Hosszabb ideje a telephelyen élt a dolgozók által befogadott öt év körüli kan kutya, akit a vádlott nem kedvelt.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 3-án, kora délután, a kutyát – ételt kínálva neki – a telephelyen lévő bányató partjára csalta, és ott egy fára felakasztotta. Ezt követően a baltával a felakasztott állatot a fején, valamint testszerte többször megütötte, majd a kutyát a bányatóba dobta.

A kutya pusztulását a fejét ért nagy erejű, külső tompa behatás okozta. Az állat az elszenvedett súlyos fejsérülés után még élt, halálának bekövetkeztéig különös szenvedést élt át.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

(Forrás: ugyeszseg.hu)

Kapcsolódó

Petíció indult az európai uniós állatjóléti biztos kinevezéséért

magyarallatvedo

Veszélyeztetett ragadozófaj megmentésére indított programot a Budakeszi Vadaspark

magyarallatvedo

Megtilthatják a Long Island-i állatkereskedések számára, hogy kutyákat, macskákat, nyulakat áruljanak

Viki