Fegyházat kaphat: Koldulásra kényszerítette házastársát és kínozta kutyáikat

Olvasási idő:1 perc

A férfi megalázta és bántotta feleségét, valamint azzal is fenyegette, hogy a gyerekeiket sem láthatja majd, emellett a kutyáikat is elhanyagolta és bántalmazta. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést indítványozott a bántalmazóval szemben – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott – egy 37 éves férfi – 2018 februárjában házasságot kötött a sértettel. A pár nehéz anyagi körülmények között, egy vasúti telephelyen lévő  komfort nélküli garázsban élt a XI. kerületben. Közöttük 2018. év végétől egyre gyakoribbá váltak a konfliktusok, a férfi kiabált feleségével, becsmérelte és megveréssel fenyegette akkor, amikor nem akart, vagy nem tudott megfelelni az elvárásainak.

A vádlott 2018 telétől kezdődően többször bántalmazta párját, ütötte, megpofozta, megharapta vagy megrúgta. Volt, hogy a férfi azért ütötte meg várandós feleségét, mert a sértett nem főzött neki kávét. A párnak közös kiskorú gyermekei nevelőszülőknél voltak. A férfi azzal is fenyegette a sértettet, hogy ha kilép a kapcsolatból, akkor eléri, hogy ne láthassa a gyermekeit. Emiatt, illetve a fizikai és a pszichés kényszer miatt a nő a bántalmazó kapcsolatból kilépni nem tudott. A férfi 2020-ban erőszakkal és fenyegetéssel már arra is rávette a nőt, hogy kolduljon, amelyhez a sértettnek többször fel kellett használni a kutyáikat – fogalmazott a Fővárosi Főügyészség.

A férfi 6 kutyát tartott, azonban az állatokat nem oltatta be, és olyan mértékben elhanyagolta, hogy lesoványodtak és megbetegedtek. Ezen kívül a férfi egy kölyökkutyát eledel és ivóvíz nélkül kikötött, egy másikat pedig azért bántott, mert az állat ugatott. A vádlott ragasztószalaggal megkötözte a kutya lábait és bekötözte a száját. Az utóbbi esetről a feleség üzenetben értesítette az állatvédőket, akik a kutyát rendőri segítséggel magukhoz vették.

2021 májusában a budapesti rendőrök elfogták a férfit. Ekkor az állatvédők segítségével a többi elhanyagolt kutyát elvitték, megmentve őket attól, hogy maradandó fogyatékosságot szenvedjenek vagy elpusztuljanak.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével, kényszermunka bűntettével, valamint állatkínzás vétségével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A fotókat a rendőrség készítette a helyszínen.

ugyeszseg.hu – magyarallatvedelem.hu