Magyar Állatvédelem
Image default

Farkasfalka portyázik a Hortobágy területén

A szürke farkas a legnagyobb területen elterjedt emlősök egyike. Sikerét a falkában való vadászatnak és a falka összetartásának köszönheti.

A Kárpát-medence egykori csúcsragadozójának száma azonban az emberi terjeszkedéssel egyre inkább csökkent, Magyarországról szinte el is tűnt.

A farkas egykor a puszta élővilágát is gazdagította. A Hortobágyi Vadasparkban megtekinthető przewalski vadlovak és őstulkok természetes ellensége volt, fontos szerepet játszott a nagytestű fűevők állományszabályozásában. A Vadasparkban mindhárom fajt egymás mellett látva teljes képet kapunk a Hortobágyon egykor élt ikonikus fajokról – olvasható az intézmény közleményében.

A bemutatóhely 2011-es megalakulása óta látható farkasok a fajok közül szinte a legnépszerűbbek voltak, de a közel 15 éves egyedek – öregségi betegségekben – tavaly elpusztultak. Hogy látogatóik ne maradjanak le a jövőben sem a farkasok látványáról, idén egy új farkas trió kap otthont a Hortobágyi Nemzeti Park szívében létrehozott Vadasparkban.

A Veresegyházi Medveotthonból érkező három fős falka szerdán vette birtokba a korszerűsített kifutót, így a Húsvét hétvégéjén érkező látogatók láthatják őket először.

(Forrás, fotók: HNP)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Fotókon láthatjuk a fára mászást tanuló medvebocsokat

Marci

Rengeteg lakástüzet okoznak a házimacskák

magyarallatvedo

Aranyos őzgidákkal és dámborjúval gazdagodott a Körösvölgyi Állatpark

Marci