Farkas és medve szokatlan barátságát kapta lencsevégre egy fotós

Olvasási idő:1 perc

Nem mindennapi barátságot sikerült dokumentálnia egy természetfotósnak Finnországban. Egy farkas és egy medve szokatlan kötelékét, barátságát kapta lencsevégre – számolt be róla a Kutyabarát.

Akár egy mese is lehetne ez a történet, a szürke farkasról és a barna medvéről, akik olyan jó barátságban voltak, hogy együtt járták az erdőt, együtt vadásztak, együtt játszottak és elválaszthatatlan barátok lettek. Ez azonban nem egy mese, hanem a valóság, ami néha cifrább dolgokat tud produkálni, mint a képzeletünk.

 

Egy finn fotós, Lassi Rautiainen 2013-ban tíz napon keresztül figyelte az erdő furcsa párosát és ez idő alatt olyan pillanatokat sikerült megörökítenie, melyek tökéletesen visszaadják a hihetetlen barátság bensőséges pillanatait, a szemmel látható kötődést és mindazt amire nem nagyon van tudományos magyarázat.

Szinte összenőttek

A fotós közelről, de takarásban figyelte, ahogy a duó szinte mindent együtt csinál. Együtt vadásznak, megosztják egymással a zsákmányt, játszanak egymással és vándorolnak az erdőben.  Ahogy eljött az alkonyat, a farkas és a medve szinte percre pontosan találkoztak, mintha megbeszélték volna a helyet és az időt. Innen indultak együtt vadászni és a fotós szerint egyszerűen megállíthatatlanok voltak így ketten. Elejtettek szinte mindent, ami célpontjukba került. A zsákmányt aztán közösen fogyasztották el. A fotós szerint Európában még nem fedeztek fel ehhez hasonló kapcsolatot medve és farkas között, tehát ezek a felvételek valóban egyszeriek és talán megismételhetetlenek is. A szokatlan barátság okára és kialakulásának módjára pedig nem nagyon tud senki magyarázatot adni.   A valósághoz talán az áll legközelebb, hogy valamiért mindketten falka vagy szülők nélkül maradtak növendék korukban és valamilyen módon egymás közelébe kerültek, együtt pedig könnyebb volt túlélni.

magyarallatvedelem.hu