Magyar Állatvédelem
Image default

Ezer forintért vert vaslapáttal agyon két kutyát egy férfi

Olvasási idő:1 perc

Az Egri Járási Ügyészség többrendbeli állatkínzással vádolja azt a 61 éves férfit, aki állítása szerint ismeretlen személy megbízásából ütött agyon két kutyát a Heves megyei Szentdomonkoson.

A férfi 2021 nyarán végzett a két keverék kutyával – egy néhány hónapos kan kölyökkel, és egy tigriscsíkos szukával – a faluban. Egy ismerőse kérte meg arra, hogy pusztítsa el a két ártatlan ebet, amiért 1.000 forint vérdíjat ajánlott fel neki. A vádlott elfogadta a pénzt, majd július 23-án, este egy fanyelű vaslapáttal az egymás közelében tartózkodó állatok fejére szemből két-két nagy erejű ütést mért, melyektől a kutyák eszméletlenül a földre rogytak. Az ittas elkövető ezután az általa már előkészített fekete műanyag zsákokba helyezte az élettelennek tűnő testeket, majd egy kézikocsira dobta a csomagokat, és azokat elhúzta egy üresen álló belterületi telekre. Mivel itt nem tudott észrevétlenül megszabadulni a zsákoktól, tovább indult egészen egy vízelvezető árokig, ahol az időközben kiérkező rendőrség intézkedett vele szemben.

A helyszínre állatorvost hívtak, aki megállapította, hogy a kisebbik kutya már az ütések következtében kimúlt, azonban az idősebb állat még életben volt, bár mozogni már nem tudott, csupán halk nyüszítő hangokat hallatott. Végül, több órás szenvedés után ez az eb is belepusztult a neki okozott koponyasérülésekbe.

Az Egri Járási Ügyészség a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel. Indítványozta ugyanakkor azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét is, mivel szükséges a rendszeres figyelemmel kísérése ezen időszak alatt.

Kapcsolódó

5+1 tanács, hogy miért kérjük állatorvosunk segítségét a paraziták elleni védekezéshez

Marci

Fehérváron gyógyult a fokozottan védett nagy kócsag egy példánya

Marci

Vaddisznó támadt a menhelyről befogadott kiskutyára, szegény állat az állatorvos kezei között halt meg

Marci