Magyar Állatvédelem
Image default

Ezen a szigeten átvették a macskák a hatalmat

Olvasási idő:1 perc

Imádják a turisták a japán Aosima szigetét, ahol egy helyi lakosra hat macska jut. A hordákban járőröző vörös cirmosok remek posztapokaliptikus fotótémát jelentenek, de szelfiháttérnek is ideálisak.

A világ minden részéről özönlenek a turisták egy apró japán szigetre, melynek elvadult macskák az igazi urai. Az Ehime prefektúrához tartozó Aosimán mindössze huszonkét, javarészt nyugdíjas lakos él, szemben a jelentős létszámfölényben levő macskákkal: belőlük legutóbb százhúsznál is többet számoltak össze.

Az apró szigeten, ahol egy lakosra hat macska jut, nem történik sok minden. Nincs étterem, nincsenek autók (a sziget másfél kilométer hosszú), sem boltok, szállást sem találnánk, ha itt érne az éjszaka. Álmos halászkikötőjébe naponta kétszer érkezik a komp, fedélzetén 34 utassal: többségük kíváncsi turista, aki a szigeten élő vörös cirmosok hordáival akar fotózkodni.

 

 

A macskák igen szemtelenek: hozzászoktak az emberekhez, és folyamatosan ételt koldulnak tőlük, sőt nem szégyellnek lopni is, ha módjuk akad rá: még a rizsgombócot is megeszik.

A Japán déli részén található Aosimára eredetileg a halászhajókon garázdálkodó egerek kordában tartására telepítették be a macskákat, melyek populációja természetes ellenség hiányában vad növekedésnek indult. A második világháború után a szigetlakók többsége a nagyobb szigetek városaiban keresett munkát: Aoshimán csak az öregek maradtak, meg a macskák. A háború után közel ezren éltek a szigeten, most azonban alig huszonketten maradtak.

Travelo nyomán Magyar Állatvédelem

 

Kapcsolódó

Brutális állatkínzás Erzsébetvárosban: sokkolta az önkormányzat munkatársait, amit a lakásban találtak

magyarallatvedo

Egyre több kuvik költ a Kis-Sárréten

Marci

Hivatalosan is félsivatag lett a Duna-Tisza köze

magyarallatvedo